Ο ΟΦΗ αποδέχτηκε την πρόσκληση και άπαντες έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία!

Η φιλοξενία των ντόπιων στην Κρητική αποστολή ήταν εξαιρετική, καθώς η επίσκεψη της Ελληνικής ομάδας είχε πάρει το χαρακτήρα ιστορικού γεγονότος για την περιοχή, αφού ο ΟΦΗ ήταν η πρώτη Ευρωπαϊκή ομάδα που μετά από 25 χρόνια επισκέφτηκε το Σουδάν.

Αξίζει να τονιστεί παρουσία του Υπουργού Αθλητισμού του Σουδάν Hassan Osman Rizic και του Ελληνα πρέσβη στο Χαρτούμ, Γιώργου Βέη, η Ελληνική παροικία στην πρωτεύουσα του Σουδάν, παρέθεσε δεξίωση στα μέλη της αποστολής του ΟΦΗ, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Αθλητικού Συλλόγου.

Οι Ελληνες που ζουν μόνιμα στο Σουδάν “αγκάλιασαν” τον ΟΦΗ και μάλιστα η Ελληνική παροικία απένειμε τιμητική πλακέτα στην ΠΑΕ ΟΦΗ, για την προσφορά της στον αθλητισμό, την οποία παρέλαβε ο αείμνηστος  εμβληματικός παράγοντας  της Κρητικής ομάδας, Κώστας Σαρρής, που με τη σειρά του έδωσε πλακέτα στην παροικία και στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε:

“Είμαστε όλοι συγκινημένοι με ό,τι έχουμε δει στο μικρό χρονικό διάστημα που είμαστε εδώ. Η Ελληνική Κοινότητα μπορεί να μην αριθμεί τα πολλά μέλη που είχε στο παρελθόν, όμως όλοι είστε ζωντανοί, δυνατοί και διατηρείτε με τον καλύτερο τρόπο τα ήθη και τα έθιμά μας.

Είμαστε όλοι συγκινημένοι από την φιλοξενία που μας έχετε προσφέρει και θα χαρούμε πάρα πολύ να σας δούμε και στην Κρήτη. Το ταξίδι που έχουμε κάνει εδώ στο Χαρτούμ, έχει στεφθεί από πλήρη επιτυχία και έχει δώσει μοναδική ευκαιρία να επανασυνδέσουμε τις σχέσεις μας.

Οι επιχειρηματίες πρέπει να έλθουν εδώ στο Σουδάν, να επενδύσουν και να δημιουργήσουν ξανά την μεγάλη Ελληνική κοινότητα. Η αγάπη σας για την χώρα μας, η ζεστή παρουσία σας, μας έχει κάνει και έχουμε την ζέστη που επικρατεί εδώ».

Τα μέλη της αποστολής του ΟΦΗ πέρασαν μια μοναδική βραδιά, υπό τους ήχους Ελληνικής μουσικής. Μαθήτριες από το ελληνικό Σχολείο παρουσίασαν ένα χορευτικό πρόγραμμα και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του ταξιδιού, ο ΟΦΗ στο διάστημα της παραμονής του στο Σουδάν έδωσε και δύο φιλικούς αγώνες.

Αρχικά στο Χαρτούμ (πρωτεύουσα του Σουδάν) αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια της χώρας, την Αλ Χιλάλ, από την οποία ηττήθηκε με σκορ 2-0. Αξίζει να σημειωθεί οτι βρέθηκαν στις κερκίδες 18.000 θεατές, που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.

Στην συνέχεια αντιμέτωπισε την Κυπελλούχο Σουδάν, Αλ Μαρέϊχ, στο Ντουμπάϊ, όπου βρέθηκε η αποστολή του ΟΦΗ, μέσω Μπαχρέιν. Μετά ο ΟΦΗ επέστρεψε στο Ηράκλειο.

Ο ΟΦΗ επηρεαζόμενος από την αφόρητη ζέστη (40ο C) έχασε με 3-0, ενώ τον αγώνα είδαν από κοντά 7.000 φίλαθλοι, ανάμεσά τους και 2.500 Ελληνες, που αποθέωσαν την Κρητική ομάδα. Μάλιστα όλοι οι φίλαθλοι κρατούσαν Ελληνικές και Σουδανικές σημαίες.

Στην αποστολή του ΟΦΗ μετείχαν οι Δασκαλάκης, Ντάβιντσον, Πίτσος, Μοσχογιάννης, Τόμας, Δέντσας, Κουτσουρές, Σταυρακάκης, Ουίλιαμ, Αλαμπί, Τριανταφύλλου, Ξενοδόχοφ, Μπεμπής, Αναστασιάδης και Τζανής. Έκτος έμειναν οι στρατευμένοι, Αρβανίτης, Κουνενάκης, Καζαντζής και Σηφάκης.

Προπονητής του ΟΦΗ ήταν ο Γιάννης Χατζηνικολάου και Πρόεδρος της ΠΑΕ, ο Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης