Η ΦΙΦΑ φέρνει το αντιντόπιγκ κοντρόλ και για τους διαιτητές

Αυτό που συζητιόταν χρόνια ότι δηλαδή πρέπει να περνούν από αντιντόπιγκ κοντρόλ και οι διαιτητές πάει να γίνει πραγματικότητα.

Αυτό που συζητιόταν χρόνια ότι δηλαδή πρέπει να περνούν από αντιντόπιγκ κοντρόλ και οι διαιτητές πάει να γίνει πραγματικότητα. Η πρόταση κατατέθηκε στο ιατρικό συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στην Βουδαπέστη, όπου από πλευράς ΕΠΟ συμμετέχουν ο πρόεδρος Σ. Πιλάβιος , ο αναπληρωτής Ι Οικονομίδης και ο ταμίας Γ.Γκιρτζίκης.

Η ΦΙΦΑ θέλει να υποβάλλονται σε ελέγχους και οι «άρχοντες» των αγώνων, αφού θεωρεί πως είναι κι εκείνοι μέρος του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της ομοσπονδίας ανέφερε ότι : «Πρέπει να θεωρήσουμε τους διαιτητές ως μέρος του παιχνιδιού. Έχουμε αρχίσει να το συζητάμε αυτό και αυτό είναι κάτι για το μέλλον, το οποίο θα διερευνηθει πλήρως προκειμένου να συμπεριλάβουμε ένα πρόγραμμα αντιντόπινγκ για διαιτητές».

Στο συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής, Μισέλ Ντ’ Ουγκ, επισημαίνοντας «Ο διαιτητής είναι ένας αθλητής στον αγωνιστικό χώρο, επομένως νομίζω ότι θα πρέπει να υπόκειται στους ίδιους κανόνες».

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος που «σφύριξε» τον τελικό του Μουντιάλ του 2010, Χάουαρντ Γουέμπ, δεν φάνηκε αντίθετος σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για την ακρίβεια τονισε : «Δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί θέμα για οποιονδήποτε από εμάς. Εάν είναι κάτι που θέλει η ΦΙΦΑ να κάνει, είμαστε εντάξει με αυτό. Εάν αυτό δείχνει ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στο παιχνίδι είναι απολύτως καθαροί, έτσι πρέπει να γίνει».
Κατά τη διάρκεια της πρότασης αυτής ειπώθηκε ότι αρχικά θα περνούν οι διαιτητές που θα σφυρίζουν μεγάλες διοργανώσεις και κατόπιν, εφόσον αποφασιστεί οριστικά και αμετάκλητα θα γίνεται αντιντόπιγκ κοντρόλ και στις εθνικές διοργανώσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook