Γιούνκερ: «Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά»

Ο επικεφαλής του Εurogroup τόνισε πως οι Ευρωπαίοι αγωνίζονται για να αποτρέψουν μια ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη.

Στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής του Εurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος τόνισε πως οι Ευρωπαίοι αγωνίζονται για να αποτρέψουν μια ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη.

«Αγωνιζόμαστε να αποτρέψουμε μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ σημειώνοντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για την ίδια τη χώρα αλλά θα αποδυνάμωνε και την Ευρώπη.

«Δεν ισχύει ότι τα προγράμματα για την Ελλάδα ήταν αναποτελεσματικά» ανέφερε σε γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ο κ. Γιούνκερ., ο οποίος επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη βελτίωση όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, σημειώνοντας ότι οι μισθοί έχουν υποχωρήσει σημαντικά.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε και στην Ισπανία λέγοντας πως οι απαιτήσεις της Ευρωζώνης απέναντι στην χώρα θα είναι πολύ αυστηρές.

«Η Ισπανία θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα στη μείωση του ελλείμματος και στις δομικές μεταρρυθμίσεις» σημείωσε, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να μεταφερθεί υπερβολικό βάρος στη Γερμανία.

Πηγή: now24.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook