Oρκίστηκε η κυβέρνηση

Υγεία, δύναμη και υπομονές ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη νέα κυβέρνηση που ορκίστηκε λίγο μετά τις 19:30 την Πέμπτη.

Λίγα λεπτά πριν τις 19:00 έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό Εργασίας Ν. Νικολόπουλο.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο, ο νέος πρωθυπουργός δήλωσε στα ξένα ΜΜΕ ότι στόχος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι να ξαναδώσει ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες.

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη για τον κόσμο της εργασίας. Έχει υπάρξει κατηγορηματική δέσμευση πως δεν θα υπάρξει καμία νέα μείωση μισθών και συντάξεων» ανέφερε λίγο πριν την ορκωμοσία ο Υφυπουργός Εργασίας, Νικόλαος Νικολόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, είπε ότι: «Έχουμε ευθύνη και καθήκον να διορθώσουμε τα προβλήματα στο χώρο της υγειάς».

Ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου τόνισε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά. «Έχουμε και το πρόσραμμα και το σχεδιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο, η νέα υπουργός Τουρισμού Όλγα
Κεφαλογιάννη είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόσωπο, τονίζοντας ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι πολύ δύσκολο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι “να αντιμετωπίσει την κρίση, να ανοίξει το δρόμο της Ανάπτυξης και να αναθεωρήσει όρους της Δανειακής Σύμβασης (Μνημονίου), χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ούτε την παραμονή της στο ευρώ”, επισημαίνεται στη διακήρυξη που συνοδεύει την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρεται δεν αμφισβητούνται οι αυτονόητοι στόχοι “μηδενισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος, ελέγχου του χρέους και εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα” και επισημαίνεται ότι “στόχος είναι να δημιουργήσει τις συνθήκες για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, καθώς κι από την ανάγκη εξάρτησης από δανειακές συμβάσεις στο μέλλον”.

Η νέα κυβέρνηση υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά αποτελείται από 39 μέλη , μεταξύ των οποίων μόνο δύο είναι γυναίκες. Επισημαίνεται ότι οι κύριοι Ράπανος, Μαυραγάννης και Κούρκουλας δεν θα ορκιστούν σήμερα.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook