Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά

Κανένα πλοίο δεν θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά την Πρωτομαγιά.

Από τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης δεν θα αναχωρήσει κανένα δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, που είναι οι μηχανικοί και τα κατώτερα πληρώματα, και οι ναύτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη συνεδριάζουν οι μάγειρες και οι οδηγοί φορτηγών για να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν στην απεργία.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγες ημέρες η ΠΝΟ είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε 4ωρη στάση εργασίας την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η ΠΝΟ, “η Ομοσπονδία αποτίει έτσι ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων που με επίπονες προσπάθειες, θυσίες και αγώνες πάλεψαν για την καθιέρωση, κατοχύρωση και διεύρυνση θεμελιωδών δικαιωμάτων τα οποία σήμερα αποδομούνται, συνθλίβονται και ισοπεδώνονται λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής με τις ευλογίες και τις εντολές της τρόικας”.

“Η ΠΝΟ ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας της μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας, για την σφοδρή επίθεση που δέχονται κυρίαρχα δικαιώματά και για την κατακόρυφη και συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, διεκδικώντας ταυτόχρονα ουσιαστικές λύσεις σε κορυφαία προβλήματα των Ελλήνων ναυτεργατών”, κατέληγε η ανακοίνωση.

Πηγή: news247.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook