Εικόνα αποτρεπτική εν μέσω πανδημίας στο γήπεδο της Δαμάστας!

Την ώρα που βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο στάδιο της πανδημίας και τα μέτρα που παίρνονται για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού είναι ολοένα και πιο σκληρά, στο γήπεδο της Δαμάστας ο ένας φίλαθλος βρίσκεται δίπλα στον άλλον.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα της Δαμάστας στα social media. Είναι από το χθεσινό φιλικό της νεοφώτιστης ομάδας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που έγινε στο γήπεδο της. Όπως μπορείτε να δείτε και από την φωτογραφία, οι θεατές του παιχνιδιού βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον, δίχως να τηρούνται οι αποστάσεις ενώ κανένας δεν φοράει προστατευτική μάσκα. Στάση ξεκάθαρα που δεν συνάδει με την πανδημία όχι μόνο από τους γηπεδούχους που άνοιξαν τις πόρτες για να μπει μέσα ο κόσμος δίχως να πάρει τα κατάλληλα μέτρα αλλά και από τους ίδιους τους θεατές που πήγαν στο γήπεδο δίχως να σκέφτονται ότι ο κόσμος περνάει μια πανδημία που κοστίζει χιλιάδες ζωές σε καθημερινή βάση.

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα έχασαν την ζωή τους συνάνθρωποι μας επειδή ήταν φορέας του κορονοϊού υπάλληλος ενός γηροκομείου που προερχόταν από μια συναυλία με 2.000 άτομα, η εικόνα στην εξέδρα του γηπέδου της Δαμάστας είναι αποτρεπτική. Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για φιλικά παιχνίδια που η είσοδος είναι δωρεάν, όχι ότι αλλάζει κάτι αν υπήρχε εισιτήριο, και ο κόσμος πρέπει να είναι εκείνος που θα αναλαμβάνει πρώτιστα την ατομική ευθύνη για να δίνεται και συνέχεια από εκείνους που παίρνουν και τις αποφάσεις.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για παιχνίδια άλλων ομάδων που γίνονται στο Ηράκλειο. Θα πρέπει να παίρνουν μέτρα αποφυγής της παρουσίας των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων όταν ο κορονοϊός βρίσκεται ανάμεσα μας και βλέπουμε πως μεταδίδεται με τεράστια ταχύτητα. Η υγεία όλων είναι πάνω από κάθε ευχαρίστηση και ικανοποίηση για να βλέπει ο κόσμος έναν αγώνα ποδοσφαίρου.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook