Μία… διαφορετική κανονικότητα

Διαβάστε περισσότερα στο παρασκήνιο του athleticradio.gr.

Μόνο ένα πρωτάθλημα σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν τη στιγμή, αυτό της Λευκορωσίας, με τον κορονοϊό να έχει δημιουργήσει τα… δικά του δεδομένα στο λαοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη, ειδικά στη γηραιά ήπειρο.

Ωστόσο, σχεδόν όλες οι Λίγκες είναι σε διαδικασία εξεύρεσης τρόπου για να ολοκληρωθεί η σεζόν, ενώ ήδη η Bundesliga έχει καταστρώσει το σχέδιό της για επανέναρξη, με τα πρώτα βήματα να γίνονται.

Οι ομάδες στη Γερμανία επιστρέφουν σταδιακά στις προπονήσεις, ωστόσο τηρούν τα προληπτικά μέτρα ασφάλειας κατά του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό, γυμνάζονται σε πέντε γκρουπ των τεσσάρων ατόμων, χωρίς να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και διατηρώντας την απαραίτητη απόσταση.

Η προπόνηση γίνεται σε τέσσερα διαφορετικά γήπεδα, ενώ θα διασφαλίζεται κάθε πιθανότητα επαφής.

Επίσης, κάθε γκρουπ θα έχει δικά του αποδυτήρια, ενώ οι ποδοσφαιριστές θα επιστρέφουν μετά από την προπόνηση σπίτι τους.

Παράλληλα, θα συνεχίσουν να διεξάγονται και οι ομαδικές προπονήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης (ο καθένας σπίτι του).

Η Bild αναφέρει πως στην Μπουντεσλίγκα σκέφτονται επιστροφή στη δράση στις αρχές Μαΐου, έστω και κεκλεισμένων των θυρών. Τα άτομα που θα μπορούν να βρίσκονται σε γήπεδο θα είναι ελάχιστα.

Ως ανώτατο όριο τους 299 παρευρισκομένους (παίκτες, προπονητές, σταφ, σεκιούριτι, δημοσιογράφοι και ball boy) θέτει η Bundesliga σε περίπτωση η δράση επιστρέψει και τα ματς διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Οι 126 από αυτούς θα βρίσκονται μέσα και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο (παίκτες, προπονητές, γιατροί, εργαζόμενοι τηλεόρασης και ball boy, τα οποία θα είναι μάξιμουμ τέσσερα).

Στις εξέδρες θα βρίσκονται 113 και σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται τόσο οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν τα παιχνίδια, όσο και οι άνδρες ασφαλείας.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook