Έγιναν… χορευτές Hip Hop οι παίκτες του Πόρου

Οι παίκτες του Πόρου, άφησαν τις φανέλες και τα ποδοσφαιρικά στην άκρη και ντύθηκαν χορευτές Hip Hop για λίγο συμμετέχοντας δυναμικά στο πρώτο φεστιβάλ “Hip Hop Κρητικών καλλιτεχνών One MIC Made In Crete.

Αναλυτικά η ενημέρωση από τον Πόρο:

Μετά την επιτυχημένη κρητική βραδιά με τον Κώστα Νοδαράκη και το συγκρότημά του στην πλατεία του Πόρου, η ομάδα μας πρωτοτύπησε φιλοξενώντας, στηρίζοντας και συμμετέχοντας δυναμικά στο πρώτο φεστιβάλ “Hip Hop Κρητικών καλλιτεχνών One MIC Made In Crete .Ράπαρε” και χόρεψε σε ρυθμούς Ηip Hop ο Α.Ο. Πόρος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες, την Τετάρτη το βράδυ 28 Αυγούστου στην κεντρική είσοδο του Λιμένα Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο και παράλληλες δράσεις, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της νεολαίας της πόλης και όχι μόνο. Μαζί με τη νεολαία σε ρυθμούς Hip Hop κινήθηκε και το ποδοσφαιρικό τμήμα (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, ποδοσφαιριστές), στο πλαίσιο του εορτασμού για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Τη διοργάνωση ανέλαβε η Περιφέρεια Κρήτης ενώ την οργάνωση παραγωγής του φεστιβάλ η “Πράξη Τέχνης Ίμερος”. Οργάνωση που είχε τη σφραγίδα του μέλους της διοίκησης της ομάδας μας Στέλιου Νερολαδάκη. Αναλυτικά η ενημέρωση-ευχαριστήρια ανακοίνωση και η υπόσχεση της “Πράξης Τέχνης Ίμερος, αναφέρει: “Ο απόηχος του πρώτου φεστιβάλ Hip Hop One M.I.C Made In Crete, με φόντο τα πλοία στον λιμένα Ηρακλείου…

Ρυθμός, φως, βαθιές ανάσες σε στίχους Ελληνικούς αντισυμβατικούς, με μικρές φράσεις σε ορολογία παγκόσμια, στίχοι που μιλούν για την καθημερινότητα στην αλήθεια που ζουν οι νέοι στα σοκάκια, στις γειτονιές του τόπου μας, δίπλα στον Κούλε που τρώει το κύμα.

Ρυθμικά μηνύματα, ήρθα να βρω την αλήθεια στο ψέμα και πρώτα αμφισβήτησα εμένα, συμβουλεύουν, τα πάντα είναι δονήσεις, που πάνε και επιστρέφονται, το νου σου τί εκπέμπεις και τί δέχεσαι.

Συγκρατημένα ρομαντικοί, όταν η σκέψη μου πετά έξω από το παράθυρο, κολυμπάει στο πράσινο, δεν βλέπει γκρι μόνο βαθύ γαλάζιο, όσο γίνεται πιο μακριά.

Μιλούν ευθέως για σοβαρά θέματα της κοινωνίας μας, για τον σχολικό εκφοβισμό και τον ρατσισμό και προτείνουν λύσεις, δεν έχουνε ζωή γι᾽ αυτό κοιτάνε τη δική σου, γύρισε την πλάτη σου και φώναξε γ@μ!σο#, ρίχνουν φως στις κακές συνήθειές μας και προκαλούν την συζήτηση επ´ αυτών, πλέον κοιμάται και σκοτώνει, πίνει και πιάνει το τιμόνι.

Θερμή και αθρόα η συμμετοχή του κόσμου, που μας επιβάλει τον άμεσο προγραμματισμό του δεύτερου φεστιβάλ, ένας κόσμος νέος, ζωηρός, που όπως απαγγέλει ο “Λόγου Χάριν” δεν θέλει απλά μουσική, θέλει να αράξει εδώ, να σε κοιτάξει (τους καλλιτέχνες) από πάνω εως κάτω με φακό, για να δει εάν ταιριάζεις λίγο με την δική τους τη ζωή… φίλοι, ελπίζουμε να σας δούμε ξανά τον Δεκέμβρη στη συνέχεια του φεστιβάλ!!

Δώσε μου το mic για να κάνω το μπαμ, έχω να πω τόσα πράγματα, μα μπα δεν με νοιάζει καν, εξάλλου πόσοι καταφέρνουν πια να πιάνουν τα μηνύματα ή έστω τα μισά. Στο πρώτο φεστιβάλ Hip Hop One M.I.C Made In Crete, το μικρόφωνο είχαν νέοι, Κρητικοί, μουσικοί της Rap, ο Λόγου Χάριν, ο Clip και ο Deep, ο Scar, ο Jol1 και ο Ksquare ενώ στα Decks ήταν ο Ace. Ανήσυχοι καλλιτέχνες, rappers, που δεν προτείνουν την μουσική τους ως δημιουργική διέξοδο από τα προβλήματα, αντιθέτως, με τους στίχους τους προσπαθούν να τα αναδείξουν… τους ευχαριστούμε από καρδιάς κι ελπίζουμε στην ανησυχία τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνοδοιπόρους μας στο φεστιβάλ, τους φίλους στον Αθλητικό Όμιλο Πόρου, άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να προσφέρουν δίχως να περιμένουν ανταπόδοση. Έχουν όμως ανάγκη και της δική μας υποστήριξης, για να συνεχίσουν να προσφέρουν, γιατί πρόκειται για τον μοναδικό όμιλο του τόπου μας με δωρεάν ακαδημία ποδοσφαίρου για παιδιά, με εκδηλώσεις σε γειτονιές που διψούν για τέχνη και πολιτισμό. Με επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα συνεχόμενων επιτυχιών και ανόδων από το 2012, φέτος πρώτη χρονιά στην Γ εθνική… σας ευχαριστούμε και δεσμευόμαστε ότι θα παραμείνουμε δίπλα σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον ΟΛΗ και στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου για την αγαστή συνεργασία. Στους φίλους και συνεργάτες που στάθηκαν δίπλα μας καθ᾽όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ, στην εταιρεία Sound Project για την τεχνική υποστήριξη στα φώτα και στον ήχο, τον Γιάννη Οικονομάκη και τον Μιχάλη Καλλέργη που εργάστηκαν πολλές ώρες εκτός ωραρίου και πολύ συχνά εκτός υποχρέωσης. Στον εξαιρετικό επαγγελματία του χώρου, Σωκράτη Δαμουλάκη για την φωτογραφία και την βιντεοσκόπηση του φεστιβάλ. Τέλος ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού που πίστεψαν και υποστήριξαν το φεστιβάλ.

Θα ξαναιδωθούμε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook