Η μη αναδιάρθρωση αυξάνει τις πιθανότητες Πλατανιά, Εργοτέλη

Μετά και τις σημερινές εξελίξεις όπου όλα δείχνουν πως η περίφημη αναδιάρθρωση δεν πρόκειται να προχωρήσει, εκείνες που πρέπει να επιμένουν είναι οι δύο ΠΑΕ της Κρήτης που διεκδικούν την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ.

Μπορεί να σχολιάζουμε συνεχώς πως σε περίπτωση που η αναδιάρθρωση δεν προχωρήσει τελικώς, να είναι ένα ευνοϊκό σενάριο για τον ΟΦΗ όμως μέσα από αυτές τις εξελίξεις, ευνοούνται και ο Πλατανιάς με τον Εργοτέλη που πάνε φουλ για άνοδο.

Και εξηγούμαστε: Εάν γινόταν η αναδιάθρωση, ο δεύτερος της Football League θα έπρεπε να παίξει μπαράζ με ΟΦΗ ή ΠΑΣ και μάλιστα σε διπλούς αγώνες. Όποια ομάδα και αν βρισκόταν στην δεύτερη θέση, εκ προοιμίου θα είχε τον τίτλο του αουτσάιντερ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Τώρα όμως, Πλατανιάς και Εργοτέλης έχουν ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες για την απευθείας άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Η εξήγηση είναι απλή. Εφόσον δεν γίνει η αναδιάρθρωση, δύο πέφτουν και δύο ανεβαίνουν απευθείας – χωρίς μπαράζ – από την Football League. Ακόμα όμως και αν αυτό δεν συμβεί και ο προτελευταίος της Σούπερ Λιγκ κληθεί να παίξει μπαράζ, τότε και πάλι είναι ευνοημένοι καθώς είναι διαφορετική η δυναμικότητα του Λεβαδειακού από του ΟΦΗ ή του ΠΑΣ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook