listen live
ακούτε τώρα: 00:00 - 07:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

listen live
ακούτε τώρα: 00:00 - 07:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

ακολουθεί: 07:00-14:00

Athletic Music - (Athletic Radio 104,2)

e-radio logo

Σάντος μέλλοντος

Για το μέλλον του ΠΑΟΚ μίλησε ο Φερνάντο Σάντος στην σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει στο μυαλό του τον ΠΑΟΚ της επόμενης τριετίας. Ο φετινός θα συνεχίζει να παλεύει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και αν προκύψει, για την είσοδο στην πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Οσο για τη νέα σεζόν, με τις απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης, οι στόχοι θα είναι υψηλότεροι. Αυτό τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (13/3). «Ξέρω καλά τι θέλω εγώ για τον ΠΑΟΚ. Είναι μέσα σε σχέδιο τριετίας. Θέλω το καλύτερο. Αν δεν ήξερα, καλύτερα θα ήταν να έφευγα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τον εντός έδρας αγώνα του Σαββάτου (15/3, 16:45) με τον Αστέρα Τρίπολης: «Η ομάδα του Αστέρα διαθέτει καλή άμυνα και κινείται με γρήγορες αντεπιθέσεις. Παίζουμε εντός έδρας και επιθυμούμε να κερδίσουμε. Όταν δεν έχουμε κατοχή της μπάλας πρέπει να πιέσουμε τον αντίπαλο, να τον υποχρεώσουμε να κάνει λάθη και όταν έχουμε κατοχή να έχουμε διαύγεια και χωρίς άγχος να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να πετύχουμε γκολ. Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών, πιστεύουμε, όμως, επειδή συνήθως είμαστε δυνατοί στην έδρα μας, πως θα κερδίσουμε. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε ένα δώρο στους οπαδούς μας. Αξίζουν πολλά περισσότερα».

Στη συνέχεια μίλησε:

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: «Στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη και αυτός έπρεπε να χαραχτεί στο ξεκίνημα της συνεργασίας με την ομάδα, μπροστά στην πραγματικότητα που υπήρχε. Εξαρχής, δεν υπήρχε στόχος για τα πλέι οφ. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως ο ΠΑΟΚ δεν θα αγωνιστεί για να κερδίσει την καλύτερη θέση στην κατάταξη της βαθμολογίας. Αρα, όπως όλα τα παιχνίδια, έτσι και αυτό που έρχεται πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Χωρίς, όμως, το βάρος ότι τηρούνται ή δεν τηρούνται στόχοι. Στις προπονήσεις έχουμε πνεύμα, φιλοσοφία και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε στο γήπεδο. Άλλες φορές το πετυχαίνουμε άλλες όχι. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιδιομορφία».

Για τη νέα σεζόν: «Αν θέλουμε ν’ ανεβάσουμε τον πήχη πρέπει να βρούμε παίκτες για να βοηθήσουν. Κατά συνέπεια κάποιοι θα πρέπει να αποχωρήσουν. Αυτό από ψυχολογικής πλευράς δεν έχει ποτέ θετικό αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι αναρωτιούνται τώρα αν θα μείνουν ή όχι. Είναι ο φυσικός νόμος του ποδοσφαίρου. Εμείς πρέπει να μάθουμε να συνυπάρχουμε με αυτό. Ολοι μας πρέπει να καταλάβουμε πως είμαστε επαγγελματίες. Και όποιος επαγγελματίας πληρώνεται είναι υποχρεωμένος να δουλεύει. Πολύς κόσμος βγαίνει μουτρωμένος το πρωί για να πάει στη δουλειά, αλλά πρέπει να πάει. Ξέρω καλά τι θέλω εγώ για τον ΠΑΟΚ. Είναι μέσα σε σχέδιο τριετίας. Θέλω το καλύτερο. Βεβαίως δεν είναι ατομικό το ζήτημα, αλλά από κοινού με τη διοίκηση. Ο στόχος είναι του χρόνου να δημιουργήσουμε μια διαφορετική ομάδα που θα έχει διαφορετικούς στόχους. Αν δεν ήξερα τώρα τι θέλω, καλύτερα θα ήταν να έφευγα. Προφανώς ξέρω ποιοι ποδοσφαιριστές θέλω να παραμείνουν. Το θέμα το συζητώ με τη διοίκηση, αλλά το βασικό ζήτημα είναι τι επιδιώκουμε εμείς και όχι τι θέλουν από μόνοι τους οι παίκτες. Το κριτήριο για τη σύσταση της ενδεκάδας δεν είναι μόνο η ποιότητα, αλλά γενικότερα η διάρθρωση της ομάδας. Μπορεί να αποχωρήσει ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, γιατί ένας λιγότερο ποιοτικός χρειάζεται πιο πολύ».

Για τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο: «Είναι έμπειρος παίκτης και έχει συνηθίσει στα ύψη και στα βάθη. Αν ένας ποδοσφαιριστής με το ανάστημα του Κονσεϊσάο δεν είναι έτοιμος, τι θα λέμε για τους υπόλοιπους».

Για τον Νίκο Αραμπατζή: «Από ιατρικής πλευράς δεν είναι σε θέση να αντέξει ενενήντα λεπτά. Ενας παίκτης που παίζει σε αμυντική θέση δεν είναι το ίδιο με έναν επιθετικό. Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα παίκτη στον αγώνα και να ξέρουμε ότι μετά από πενήντα εξήντα λεπτά θα πρέπει να τον κάνουμε αλλαγή. Ας περιμένουμε την ιατρική γνωμάτευση και μετά θα δούμε. Μέχρι τότε θα είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί σε όλο τη διάρκεια ενός παιχνιδιού».

Για το ταξίδι του Ζήση Βρύζα στο εξωτερικό: «Επιδίωξη είναι να δει κάποιες τοποθεσίες σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας για την πραγματοποίηση της προετοιμασίας, να κάνει επαφές για φιλικά παιχνίδια. Οταν επιστρέψει θα συζητήσουμε για το τι είδε και θα πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει προσεκτικά να ετοιμάσουμε την προετοιμασία, διότι οι δύο μήνες που προηγούνται του πρωταθλήματος έχουν θεμελιώδη σημασία για το τι θα πράξουμε στη συνέχεια. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για να κυλήσουν όλα όπως τα θέλουμε».