listen live
ακούτε τώρα:

listen live
ακούτε τώρα:

ακολουθεί:

e-radio logo

Με στόχο το χρυσό

H Εθνική, μετά τη νίκη της απέναντι στη Ρωσία με 8-6, εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος δήλωσε: “Το σημερινό αποτέλεσμα και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μας προσδίδει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και πολλά καλά, αλλά και χρήσιμα συναισθήματα. Γιατί ήρθαμε εδώ με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό μας και δεν ήταν εύκολο. Ο αγώνας με τη Ρουμανία ήταν καθοριστικός. Ήταν ένα αριστούργημα για μας. Το να νικήσουμε σ` αυτήν την ατμόσφαιρα ήταν κάτι που μόνο μια μεγάλη ομάδα θα μπορούσε να το καταφέρει. Και σήμερα επιλέξαμε τη δύσκολη οδό για να κερδίσουμε. Ήταν πολύ σημαντικό, καθώς δείξαμε σε όλους τη δύναμή μας”, είπε ο Καμπάνια και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

“Hταν ένα καλό μήνυμα για το καλοκαίρι. Μπορεί να είναι νωρίς για να πούμε κάτι περισσότερο για τους Ολυμπιακούς, αλλά το πρόγραμμα προετοιμασίας είναι έτοιμο στο μυαλό μου. Απλά, θα πρέπει να προσθέσω τις λεπτομέρειες. Πριν από δυο χρόνια, σε μία δύσκολη στιγμή, όταν κανείς δεν το πίστευε, έδειξα κάτι στους παίκτες μου με νόημα και τους είπα: “Αυτός είναι ο δρόμος για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες”. Αυτός είναι ο στόχος, το όνειρό μου και πρέπει να παλέψουμε γι` αυτό. Κι αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει. Αν δουλέψει σωστά στην προετοιμασία, πληροί τις προϋποθέσεις για να τα καταφέρει”.

O πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αναφέρθηκε στο δύσκολο επίτευγμα της Εθνικής και μοίρασε συγχαρητήρια: “Μια μεγάλη πρόκριση μέσα στην Οραντέα της Ρουμανίας, σ` ένα δυσκολότατο γκρουπ με μεγάλες ομάδες, με μεγάλη παράδοση και δυναμική στο πόλο, τη Ρωσία, την Ιταλία, τη Ρουμανία. Η ελληνική ομάδα αλώβητη, μέχρι στιγμής, έφτασε να προκριθεί πριν καν τελειώσει το Προολυμπιακό τουρνουά, να προκριθεί στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου και να είναι για πολλοστή φορά ο σημαιοφόρος των ελληνικών ομαδικών αθλημάτων σε Ολυμπιάδες. Πιστεύω ότι η πρόκριση και των δύο ομάδων, και των ανδρών, εδώ στην Οραντέα, και των γυναικών, πριν από δέκα μέρες στην Ιμπέρια, είναι κάτι το μοναδικό στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Συγχαρητήρια στους προπονητές, σε όλο το τεχνικό επιτελείο και τους συνεργάτες, στους αθλητές κυρίως και πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει τη δυναμική να φτάσει ακόμη πιο ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και γιατί όχι σ΄ένα μετάλλιο”.

O Αρχηγός της Εθικής, Γιώργος Αφρουδάκης, δήλωσε: “Όπως είχα πει και στο ξεκίνημα του Προολυμπιακού, επειδή περάσαμε πολλά αυτήν την τριετία και πραγματικά πολλοί μας είχαν έτοιμους να μην προκριθούμε στην Ολυμπιάδα, ήδη είχαν γίνει συζητήσεις, διαλύσαμε κάθε αμφισβήτηση. Είναι μία ομάδα η οποία έχει κάνει περήφανη όλη την Ελλάδα, την ξανακάνει περήφανη φτάνοντας σε μία ακόμη Ολυμπιάδα, κι εγώ δε θυμάμαι για ποια συνεχόμενη φορά. Είμαστε εκεί που μας αξίζει να είμαστε, σε μία προσπάθεια που κάνουμε μόνοι μας. Δεν κάνω παράπονα. Απλώς το λέω έτσι όπως το λέω. Κάναμε μία προσπάθεια εντελώς μόνοι μας, απ΄όλες τις πλευρές, και γι΄άλλη μία φορά δικαιωθήκαμε”, ενώ αναφέρθηκε και αυτός στο στόχο της Εθνικής για τους Ολυμπιακούς:

“Θα πάμε στους Αγώνες, οι οποίοι έχουν ταυτιστεί με το ελληνικό πόλο, όσον αφορά τις συμμετοχές, και θα πάμε για να πάρουμε αυτό που δεν καταφέραμε στην Αθήνα. Αυτός είναι ο στόχος μας, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, αλλά η ομάδα δείχνει ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο και θα πάει στο Πεκίνο για να διεκδικήσει το μετάλλιο με αξιώσεις. Θα σταθώ στο ότι περάσαμε από “σαράντα κύματα” για να πάρουμε αυτήν την πρόκριση κι ότι είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένοι, ανακουφισμένοι. Είναι, ίσως, μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ελληνικής υδατοσφαίρισης, γιατί πολλοί μας περίμεναν στη γωνία στην περίπτωση που δεν παίρναμε την πρόκριση. Και γι΄άλλη μια φορά δείξαμε ότι είμαστε εδώ, δυνατοί, συγκεντρωμένοι σ΄αυτό που κάνουμε στη δουλειά μας και περιμένουμε να δούμε το μπορούμε να κάνουμε στο Πεκίνο”.

O Γιώργος Ντόσκας, που πέτυχε 4 γκολ στο παιχνίδι με τη Ρωσία, είπε: ” Αξίζαμε να προκριθούμε. Δώσαμε τρία παιχνίδια πάρα πολύ δυνατά, με τους Σλοβάκους, τους Ρουμάνους και τους Ρώσους, παίξαμε αρκετά καλά, τους κερδίσαμε και δίκαια πήραμε την πρόκριση. Τα βασικά μας στοιχεία είναι πως είμαστε πολύ “ομάδα”, πολλή θέληση και μεγάλη ψυχή. Τα έδινε όλα σε κάθε παιχνίδι, καθημερινά, δώσαμε όλοι το 100% μας, προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον όσο περισσότερο μπορούσε και το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί”.