Τσιτσιπάς : «Μαζί με τη Σάκκαρη ανεβάζουμε το τένις, όπως ο Γκάλης το μπάσκετ»

Οι επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη έβαλαν το τένις στα σπίτια των Ελλήνων. Ένα άθλημα, το οποίο μέχρι να εμφανιστούν ο Στέφανος και η Μαρία το παρακολουθούσαν ελάχιστοι στη χώρα μας. Ο 22χρονος πρωταθλητής μετά τη νίκη επί του Πάμπλο Κουέβας με 2-0 σετ και την πρόκρισή του στα προημιτελικά του χωμάτινου […]

Οι επιτυχίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη έβαλαν το τένις στα σπίτια των Ελλήνων. Ένα άθλημα, το οποίο μέχρι να εμφανιστούν ο Στέφανος και η Μαρία το παρακολουθούσαν ελάχιστοι στη χώρα μας.

Ο 22χρονος πρωταθλητής μετά τη νίκη επί του Πάμπλο Κουέβας με 2-0 σετ και την πρόκρισή του στα προημιτελικά του χωμάτινου τουρνουά που διεξάγεται στο Αμβούργο, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει ο ίδιος και η 25χρονη τενίστρια για την άνοδο του ελληνικού τένις.

«Είμαστε πολύ συναισθηματικός λαός, εκφράζουμε με ένταση αυτά που νιώθουμε», ανέφερε και συνέχισε: Είμαστε περήφανοι για αυτό που είμαστε. Έγινε κάτι παρόμοιο στο μπάσκετ πολλά χρόνια πριν με τον Νίκο Γκάλη και τότε απογειώθηκε το άθλημα. Μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη έχουμε κάνει καλή δουλειά για να ανεβεί το τένις σε τέτοιο επίπεδο και να έχουμε παιδιά να παίζουν το άθλημα, το οποίο είναι υπέροχο. Ελπίζω να βοηθήσει και η ομοσπονδία για να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά», τόνισε.

Για τον επόμενο αντίπαλο ο Έλληνας τενίστας επεσήμανε: «Είναι ο τρίτος σερί παίκτης με backhand με το ένα χέρι. Πολύ καλός παίκτης στο χώμα. Έχω ξαναπαίξει μαζί του, είναι δυνατός. Πρέπει να παίξω καλά και να είμαι συγκεντρωμένος σε κάθε πόντο. Παίζει τεχνικό και έξυπνο παιχνίδι για το χώμα».

Για το Ρολάν Γκαρός που ακολουθεί, ανέφερε: «Πρέπει να το αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζω ένα 250άρι. Σίγουρα είναι μεγαλύτερα τα παιχνίδια, αλλά πρέπει να εφαρμόσω όσα κάνω στα μικρότερα events. Δεν πρέπει να το βλέπω ως κάτι τελείως διαφορετικό, γιατί τα δύο τελευταία χρόνια έχω δώσει μεγάλο βάρος. Πρέπει να απολαύσω το τένις μου, να παίξω ελεύθερα και να είμαι χαρούμενος στο γήπεδο. Τόσο απλά».

© Πηγή: to10.gr