Έξι χρόνια από το 4ο αστέρι της Γερμανίας (vid)

Ήταν 13 Ιουλίου του 2014, όταν ο Μάριο Γκέτσε στα 22 του, έκρινε τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του, έως και σήμερα. Ο τότε ποδοσφαιριστής της Μπάγερν είχε πάρει τη θέση του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στα Παγκόσμια Κύπελλα, Μίροσλαβ Κλόσε, γράφοντας το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Το […]

Ήταν 13 Ιουλίου του 2014, όταν ο Μάριο Γκέτσε στα 22 του, έκρινε τον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του, έως και σήμερα. Ο τότε ποδοσφαιριστής της Μπάγερν είχε πάρει τη θέση του πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στα Παγκόσμια Κύπελλα, Μίροσλαβ Κλόσε, γράφοντας το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στο 113ο λεπτό ο γερμανός άσος βρήκε δίχτυα, στέλνοντας στο καναβάτσο την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, που ευελπιστούσε να σηκώσει την κούπα μέσα στο σπίτι της αιώνιας «εχθρού» Βραζιλίας.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η Γερμανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ως «Ενωμένη Γερμανία», με τις προηγούμενες τρεις να της έχει κερδίσει η Δυτική Γερμανία.

© Πηγή: to10.gr