Μπάρκλεϊ : «Γινόμαστε τσίρκο αντί να πετύχουμε κάτι καλό»

Στην Αμερική παίκτες από όλα τα αθλήματα, βρίσκουν διάφορους τρόπους για να διαμαρτυρηθούν για τα φυλετικά και κοινωνικά ζητήματα. Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ μίλησε στο CNBC για όσα συμβαίνουν στην χώρα, εκφράζοντας την αντίθεση του με την έκταση που έχουν πάρει οι αντιδράσεις. Ο Hall of Famer τόνισε πως: «ασχολούμαστε με το αν γονάτισε κάποιος και […]

Στην Αμερική παίκτες από όλα τα αθλήματα, βρίσκουν διάφορους τρόπους για να διαμαρτυρηθούν για τα φυλετικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ μίλησε στο CNBC για όσα συμβαίνουν στην χώρα, εκφράζοντας την αντίθεση του με την έκταση που έχουν πάρει οι αντιδράσεις. Ο Hall of Famer τόνισε πως: «ασχολούμαστε με το αν γονάτισε κάποιος και τι θα γράφει η φανέλα, αλλά όχι με την ουσία».

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πως έχουμε γίνει τσίρκο. Αντί να μιλάμε για φυλετική ισότητα, δικαιοσύνη και οικονομική δικαιοσύνη, ξοδεύουμε όλο το χρόνο μας για το αν κάποιος γονάτισε ή όχι. Τι συζητήθηκε έξω, τι θα γραφτεί στις φανέλες. Θεωρώ ότι έχουμε χάσει την ουσία.

Χρειάζεται ανασυγκρότηση των φυλακών, της αστυνομίας, τα δύο πράγματα στα οποία πρέπει να εστιάσουμε.

Χρειαζόμαστε τους αστυνομικούς, τους καλούς αστυνομικούς, για να αποβάλλουν τους κακούς αστυνομικούς. Όταν σπαταλάμε χρόνο επικεντρώνοντας σε τι θα γράφεται στη φανέλα, αυτό θα κάνει ζημιά στο σκοπό μας.

Η ανησυχία μου είναι πως γινόμαστε τσίρκο αντί να προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι καλό», δήλωσε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

© Πηγή: to10.gr