Παραγωγικοί φορείς Ηρακλείου: “Αδυνατούμε να πιστέψουμε την απόφαση της ΕΠΟ”

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Παραγωγικοί Φορείς Ηρακλείου παίρνουν θέση για τον τελικό του Conference League και κάνουν λόγο για “τεράστια βλάβη που προκαλείται στην τοπική κοινωνία και οικονομία”.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Παραγωγικοί Φορείς Ηρακλείου παίρνουν θέση για τον τελικό του Conference League και κάνουν λόγο για “τεράστια βλάβη που προκαλείται στην τοπική κοινωνία και οικονομία”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Παραγωγικών Φορέων Ηρακλείου

Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε, για πιθανή απόσυρση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου από την διεκδίκηση του τελικού UEFA Conference League για το 2022 ή 2023.

Όλοι εμείς, οι παραγωγικοί φορείς, συνεργαστήκαμε στενά από τον περασμένο Δεκέμβριο με την Ομάδα Εργασίας κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας και τον κ. Δέδε που ήταν ο επικεφαλής της.

Μια συνεργασία εποικοδομητική και συνεχής, ώστε το Παγκρήτιο Στάδιο, η πόλη του Ηρακλείου και ολόκληρη η Κρήτη να αποδείξουν ότι πληρούν όλες εκείνες τις απαιτητικές προϋποθέσεις, που ορθά θέτει η UEFA, για τις μετακινήσεις, τις διαμονές, την ασφάλεια, τη διατροφή, την υγεία κ.λπ. Και τα καταφέραμε!

Επενδύσαμε χρόνο και πατριωτική διάθεση, εργαστήκαμε με συνέπεια και καλή πίστη, ξεπεράσαμε εμπόδια και εναρμονιστήκαμε στα «θέλω» της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, προκειμένου ο φάκελος υποψηφιότητας να είναι πλήρης. Και ήταν, όπως μας είπαν!

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την μεταστροφή και τις δηλώσεις του κ. Δέδε. Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η ΕΠΟ, χωρίς κάποιον προφανή λόγο, κάποια εύλογη αιτία, σκοπεύει να αποσύρει την υποψηφιότητα της πόλης μας.

Μια απόσυρση που θα προκαλέσει τεράστια βλάβη στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Και όχι μόνο σ’ αυτή, αλλά και στις εθνικές προσπάθειες για ενίσχυση του τουρισμού, της οικονομίας, για προβολή της χώρας μας σ’ όλο τον κόσμο.

Καλούμε τον κ. Δέδε και την ΕΠΟ να μην προχωρήσουν στην αιφνίδια και αδικαιολόγητη απόσυρση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του τελικού UEFA Conference League για το 2022 ή 2023.

Διοργάνωση πνοής και ανάτασης για την πόλη, τον νομό, το νησί της Κρήτης, την Ελλάδα όλη.

Και ειδικά τώρα που είμαστε στη τελική φάση αξιολόγησης και μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων χωρών έμεινε η Ελλάδα και η Αλβανία.

Ανεξήγητη η στάση του κ. Δέδε και της ΕΠΟ για όλους εμάς που επιμένουμε να βλέπουμε την Ελλάδα ως τόπο δημιουργικό και παραγωγικό.

Επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματός μας, για τη ζημιά που θα προκύψει, αν τυχόν προχωρήσει η αναίτια απόσυρση της υποψηφιότητας.

Οι Παραγωγικοί Φορείς

*Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου
*Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου
*Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης
*Ένωση Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης
*Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου
*Σύλλογος Επισιτισμού και Διασκέδασης Ηρακλείου
*Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ηρακλείου
*Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Νομού Ηρακλείου
*Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Νόμου Ηρακλείου (ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ)
* Σύλλογος Ιδιοκτητών Γραφείων Ενοικιάσεως Αυτοκίνητων & Δίκυκλων