Ινφαντίνο: «Χειροκρότημα και όχι τιμωρία σε όσους αποτίουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ»

Στο «στόχαστρο» έχουν βρεθεί διάφορες ενέργειες ποδοσφαιριστών, που αποτίουν φόρο τιμής για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη. Καθώς η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι θέλει να εξετάσει η πειθαρχική επιτροπή της τις χειρονομίες φόρου τιμής στον αδικοχαμένο Αφροαμερικανό, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι παίκτες έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς περί «πολιτικών, θρησκευτικών […]

Στο «στόχαστρο» έχουν βρεθεί διάφορες ενέργειες ποδοσφαιριστών, που αποτίουν φόρο τιμής για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Καθώς η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι θέλει να εξετάσει η πειθαρχική επιτροπή της τις χειρονομίες φόρου τιμής στον αδικοχαμένο Αφροαμερικανό, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι παίκτες έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς περί «πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών συνθημάτων», ο Τζιάνι Ινφαντίνο πήρε θέση και τόνισε πως αυτοί οι παίκτες πρέπει να χειροκροτούνται και όχι να τιμωρούνται.

Ο πρόεδρος της FIFA  τονίζει πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία τιμωρία που αφορά συγκεκριμένες ενέργειες και κάλεσε τις αρχές των πρωταθλημάτων να δείξουν «κοινή λογική».

Συγκεκριμένα, ο Τζιάνι Ινφαντίνο πιστεύει ότι «οι πρόσφατες διαμαρτυρίες παικτών σε αγώνες της Bundesliga πρέπει να επικροτηθούν και όχι να επιβληθούν κυρώσεις. Πρέπει όλοι να πούμε Όχι σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων».

 

© Πηγή: to10.gr