“Εκλογές Ομοσπονδιών θα είχαμε -και υπό κανονικές συνθήκες- το φθινόπωρο. Εκείνες της ΕΠΟ, απλώς, δεν επισπεύδονται, όσο δεν διευθετούνται οι εκκρεμότητές τους”

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του υφυπουργείου αθλητισμού, Βαγγέλης Μπραουδάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για όλα τα ανοικτά θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις εκλογές στην ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μπραουδάκης στον Αthletic Radio 104,2 και την εκπομπή “Ανατροπή και Πέναλτι” με το Νίκο Μαρκάκη:

Για την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας: “Νομίζω πως είναι σαν να γίνεται εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου από την αρχή, μετά τη διακοπή για δύο μήνες. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί κάποιο πισωγύρισμα με τον κορωνοϊό. Είναι ωραίο να βλέπεις τις αθλητικές εγκαταστάσεις να ανοίγουν και να γεμίζουν με αθλητές. Όλοι οι επιστήμονες και οι Επιτροπές έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά”.

Για τις ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν ώστε να ξεκινήσουν τα πλέι οφ: “Θα σταλθεί το ειδικό αγωνιστικό πρωτόκολλο από την Super League για να το εγκρίνουν οι επιστημονικές επιτροπές, θα ελεγχθεί, θα καταλήξουν στα όποια μέτρα, π.χ. όπως είναι κάποια από αυτά που είδαμε στην επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα και κατόπιν θα δοθεί από τις επιστημονικές επιτροπές το πράσινο φως για την έναρξη των πλέι οφ. Αυτή η διαδικασία (ειδικό αγωνιστικό πρωτόκολλο) θα ακολουθηθεί σε όλα τα πρωταθλήματα που τυχόν θα θέλουν να περάσουν από το προπονητικό σκέλος στο αγωνιστικό”.

Για την τύχη της Σούπερ Λιγκ 2: “Δεν γνωρίζουμε ακόμα. Εξαρτάται από το αν μπορούν οι ομάδες του πρωταθλήματος να εφαρμόζουν τα εκάστοτε πρωτόκολλα”.

Για την πλατφόρμα καταγραφής των ερασιτεχνικών σωματείων: “Η πλατφόρμα προεγγραφής άνοιξε για τα ερασιτεχνικά σωματεία όλης της χώρας, ώστε κατόπιν να μπορέσουν να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης. Θα μάθουμε επιτέλους επισήμως και πόσα αθλητικά σωματεία που κατέχουν και την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση διαθέτει η χώρα για να μπορέσει στην συνέχεια η Κυβέρνηση να ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης»

Για την πρόταση του ΟΦΗ για 20% πληρότητας στα γήπεδα: “Μπορεί εγώ, εσύ, ο Υφυπουργός, ο πρόεδρος της ΕΠΟ η ΟΥΕΦΑ, οποιοσδήποτε να βρίσκουμε καλή μια ποσοστιαία αναλογία ύπαρξης θεατών σε σχέση με τη χωρητικότητα κάθε γηπέδου. Αλλά μιλώντας υποθετικά και με “αν” στην συζήτηση. Τώρα, στα πλέι οφ, δεν νομίζω πως μπορεί να γίνει πράξη, οπότε η συζήτηση πάει για την επόμενη σεζόν και πάντα η απόφαση θα αφορά στις υγειονομικές επιτροπές και στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας”.

Για την ημερομηνία των εκλογών στις Ομοσπονδίες: “Ο νόμος λέει πως εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η τετραετία συμπληρώνεται τώρα, αλλά αναβλήθηκε η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Η κυβερνητική απόφαση που πάρθηκε ήταν να γίνουν φέτος και να παραμείνουμε εντός της τετραετίας. Οι εκλογές δεν μετακινήθηκαν, εκλογές θα είχαμε υπό κανονικές συνθήκες το φθινόπωρο.

Το ίδιο και στην ΕΠΟ. Η ΟΥΕΦΑ, βέβαια, είχε ζητήσει στη συνάντηση στη Νιόν τον Δεκέμβριο να νομοθετήσει η Κυβέρνηση για να διεξαχθούν οι εκλογές λίγο νωρίτερα, μέσα στον Ιούλιο, προκειμένου η νέα διοίκηση να οργανώσει το πλάνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο για τη νέα χρονιά. Αυτό συζητήθηκε θετικά και τον Ιανουάριο στην συνάντηση των “Big – 4”, αλλά έμειναν αρκετά ζητήματά του ανοικτά, τα οποία θα συζητούνταν στην επόμενη συνάντησή τους, στο τέλος Φεβρουαρίου.

Στην συνέχεια όμως υπεγράφη το μνημόνιο με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ και τον αντιπρόεδρο της ΦΙΦΑ και κατόπιν προέκυψε η πανδημία του κορωνοϊού.

Τα δεδομένα, λοιπόν, με τα οποία υπήρξε εκείνη η προκαταρκτική συμφωνία για εκλογές τον Ιούλιο, έχουν μεταβληθεί. Ετσι, πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε κεντρικά, από τον Πρωθυπουργό, να παραμείνει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της ΕΠΟ ως θα είχε κανονικά, χωρίς να επισπευθούν. Αλλωστε, εκκρεμεί και η Εκθεση της ΟΥΕΦΑ για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία θα ήταν κανονικά έτοιμη αυτές τις ημέρες, όμως λόγω του κορονοϊού έχει πάει πίσω και αυτή και δεν αναμένεται τουλάχιστον πριν τα μέσα Ιουνίου».