Έκτακτο: Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Θετικά φαίνεται πως είναι τα νέα για την πορεία της υγείας του βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, καθώς εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από τρεις ημέρες νοσηλείας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Μπόρις Τζόνσον βγήκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου St. Thomas όπου νοσηλευόταν από το βράδυ της Δευτέρας, έχοντας διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται σε «εξαιρετικά καλή διάθεση».

«Ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σήμερα από την εντατική φροντίδα πίσω στον θάλαμο, όπου θα παρακολουθεί στενά κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της ανάρρωσης του. Βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή διάθεση» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Κενό εξουσίας;

Η Ντάουνινγκ Στριτ επέμενε τις τελευταίες ώρες ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για την υγεία του, στη Μεγάλη Βρετανία ωστόσο «είχε ανάψει» η συζήτηση για το κενό εξουσίας που δημιουργεί η αναγκαστική αποχή του Τζόνσον από τα καθήκοντά του.

Το ζήτημα της προσωρινής αντικατάστασης του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον τέθηκε από την πρώτη στιγμή που διαγνώστηκε με κοροναϊό και έγινε ακόμα πιο πιεστικό στις 3 Μαρτίου, όταν ο Τζόνσον ανέβασε πυρετό που τον οδήγησε δυο ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο και στην εντατική, όπου του χορηγείται οξυγόνο χωρίς να έχει διασωληνωθεί.

Βρετανοί πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν ότι θα περάσουν εβδομάδες, ακόμα και μήνας, μέχρι να επιστρέψει ο Τζόνσον στο πρωθυπουργικό γραφείο, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» της συζήτησης για κενό εξουσίας.

Από την πλευρά του, ο προσωρινός αναπληρωτής του πρωθυπουργού, Ντόμινικ Ράαμπ, λέει ότι ο Τζόνσον θα επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντά του.

 

© Πηγή: to10.gr