Εθελοντική Αιμοδοσία ΕΑΚΗ: “Μήνυμα” αγάπης και αλληλεγγύης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου. Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης, η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση. 

 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ Λευτέρης Ζερβός, τόνισε πως αυτό που περνάει η χώρα μας είναι κάτι πρωτόγνωρο και είναι οι κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. “Έτσι κι εμείς σαν Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, διοργανώνουμε σήμερα μια εθελοντική αιμοδοσία προς  όφελος τον πολιτών που το έχουν ανάγκη”.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική με τον κ. Ζερβό να τονίζει πως “είναι πολύ συγκινημένοι από την συμμετοχή του κόσμου”. “Πέρα από τα μηνύματα που λαμβάνουμε όλο αυτό το διάστημα και οι συμμετοχές του κόσμου είναι αρκετά πολλές και νομίζω ότι η προσφορά του ΕΑΚΗ στο γενικό σύνολο είναι σημαντική. Εμείς θα προσπαθήσουμε από τη δική μας μεριά να κάνουμε δράσεις στο μέτρο του δυνατού και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να φανούμε χρήσιμοι και πέρα από τον αθλητισμό στο κοινωνικό σύνολο”.

Τέλος, ο κ. Ζερβός ευχαρίστησε την Διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου καθώς και τον Ερυθρό Σταυρό για την προσφορά και την συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία.  “Πιστεύω ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε από αυτή την πανδημία να βγούμε πιο δυνατοί και σκεπτόμενοι με λίγο διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά”.

Λ. Μπορμπουδάκη: “Τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν σημαντικά τη δημόσια υγεία”

Ως μια “σημαντική πρωτοβουλία” του ΕΑΚΗ, του κ. Ζερβού αλλά και της Διοικούσας Επιτροπής χαρακτήρισε την εθελοντική αιμοδοσία η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη. “Μια σημαντική συνεργασία με την ΥΠΕ και την αιμοδοσία του Βενιζελείου Νοσοκομείου, αυτές τις στιγμές, τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα τέτοιες πρωτοβουλίες ενισχύουν σημαντικά τη δημόσια υγεία. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τη στήριξη τους μέχρι σήμερα”.

Από την πλευρά της η ταμίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Νίκη Χατζηπαπά, ανέφερε πως η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. “Είμαστε ευχαριστημένοι” δήλωσε η ίδια.

Δ. Ξηρουχάκης: “Είμαστε εδώ να προσφέρουμε όσο και ότι μπορούμε”

Σε δηλώσεις του ο αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου Δημήτρης Ξηρουχάκης, ανέφερε: “Είχαμε μια κλήση από το κολυμβητήριο του Ηρακλείου, να βοηθήσουμε στην αιμοδοσία που διοργανώνουν σήμερα και με μεγάλη μας χαρά είμαστε εδώ να προσφέρουμε όσο μπορούμε και ότι μπορούμε”.

“Μέχρι τώρα ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι να μαζέψουμε εξοπλισμό ατομικής προστασίας που όταν χρειαστεί το κράτος ή οποιοσδήποτε κρατικός φορέας να μπορούμε να δώσουμε τη βοήθεια μας, να επέμβουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με το Δήμο Ηρακλείου και με διάφορες άλλες υπηρεσίες και περιμένουμε να δούμε την κορύφωση της όλης κατάστασης που από εκεί και μετά πιθανών να χρειαστούν οι εφεδρίες” κατέληξε ο κ. Ξηρουχάκης.