Η Μακάμπι Ρισόν και το σύστημα… Σλούκας (vid)

Την Μακάμπι Ρισόν την είδαμε φέτος απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας στον πρώτο γύρο του EuroCup. Από ότι φαίνεται η ομάδα του Ισραήλ αρέσκεται στο… ελληνικό στοιχείο. Τι εννοούμε; Η Μακάμπι Ρισόν έχει ένα σύστημα που έχει το όνομα του Κώστα Σλούκα, έχοντας ουσιαστικά… αντιγράψει το playbook του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οπως αποκάλυψε ο assistant coach της […]

Την Μακάμπι Ρισόν την είδαμε φέτος απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας στον πρώτο γύρο του EuroCup.

Από ότι φαίνεται η ομάδα του Ισραήλ αρέσκεται στο… ελληνικό στοιχείο. Τι εννοούμε; Η Μακάμπι Ρισόν έχει ένα σύστημα που έχει το όνομα του Κώστα Σλούκα, έχοντας ουσιαστικά… αντιγράψει το playbook του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οπως αποκάλυψε ο assistant coach της ισραηλινής ομαδας, Ντάνιελ Σοκολόβσκι, βασίζεται στα χαρακτηριστικά του Έλληνα γκαρντ.

«Η ικανότητα στο προσκήνιο: οι περιφερειακοί μας έχουν δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό. Το παρατήρησα πρώτη φορά από τον Λέο Βέστερμαν όταν έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ, αλλά εμείς το λέμε «Σλούκας» γιατί είναι τόσο ικανός στο να κρατήσει την άμυνα εκτός ισορροπίας με αυτή την κίνηση. Ντρίμπλα με αμυντικό τρόπο (πλάτη στο καλάθι), το βλέμμα στον απέναντι ώμο, δυνατή ντρίμπλα και κίνηση πίβοτ».

Ουσιαστικά πρόκειται για μία φάση που δίνει αρκετό χώρο στον επιτιθέμενο να πάρει τον διάδρομο, δεδομένου ότι η αδύνατη πλευρά της άμυνας απασχολείται για να αμυνθεί σε σκριν μακριά από την μπάλα».

Δείτε το βίντεο

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook