Κορωνοϊός : Νεκρός ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης Μαχμούντ Τζιμπρίλ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό, μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya, ο γνωστός πολιτικός που ήταν αρχηγός του κόμματος «Συμμαχία των Εθνικών Δυνάμεων» (NFA), ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ, με συμπτώματα κοροναϊού. Δείτε επίσης: Προσφυγικό – Σε δέκα χώρες της ΕΕ η […]

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό, μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al Arabiya, ο γνωστός πολιτικός που ήταν αρχηγός του κόμματος «Συμμαχία των Εθνικών Δυνάμεων» (NFA), ήταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ, με συμπτώματα κοροναϊού.

Δείτε επίσης: Προσφυγικό – Σε δέκα χώρες της ΕΕ η μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων από την Ελλάδα
Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε και ο Απελευθερωτικός Στρατός της Λιβύης σε ανάρτησή του στο twitter.

Ο 67χρονος πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν σε καραντίνα στο Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, από τις 26 Μαρτίου, οπότε και είχε διαγνωστεί με τον κοροναϊό.

Ο Τζιμπρίλ υπηρέτησε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Λιβύης για επτά μήνες κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του 2011, στον οποίο ο ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι καταδικάστηκε και σκοτώθηκε.

Στη Λιβύη ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού ανέρχεται σε 18, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook