Αντούριθ: «Το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα, δεν είναι τόσο σημαντικό»

Στους καιρούς του κορονοϊού, υπάρχουν κι εκείνοι που αναγκάζονται να καθυστερήσουν την απόσυρσή τους από το ποδόσφαιρο. Μια τέτοια περίπτωση είναι εκείνη του Αρίτς Αντούριθ, του 39χρονου (981) επιθετικού της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος πριν «κρεμάσει τα παπούτσια» του θέλει να σηκώσει στον ουρανό το τελευταίο τρόπαιο μιας λαμπρής καριέρας: το Κύπελλο Ισπανίας. Ο καταληκτικός […]

Στους καιρούς του κορονοϊού, υπάρχουν κι εκείνοι που αναγκάζονται να καθυστερήσουν την απόσυρσή τους από το ποδόσφαιρο. Μια τέτοια περίπτωση είναι εκείνη του Αρίτς Αντούριθ, του 39χρονου (981) επιθετικού της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο οποίος πριν «κρεμάσει τα παπούτσια» του θέλει να σηκώσει στον ουρανό το τελευταίο τρόπαιο μιας λαμπρής καριέρας: το Κύπελλο Ισπανίας.

Ο καταληκτικός αγώνας της διοργάνωσης είναι αποκλειστικά βασκικό θέμα, αφού αντίπαλος της Μπιλμπάο στον τελικό θα είναι η Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία εδρεύει στο Σαν Σεμπαστιάν. «Η πανδημία βάζει τα πάντα σε δεύτερη μοίρα. Το πιο σημαντικό πράγμα προς το παρόν δεν είναι το ποδόσφαιρο, ούτε ο αποχαιρετισμός μου στο άθλημα», ανέφερε ο διεθνής επιθετικός.

«Υπάρχουν πολλά πιο σημαντικά πράγματα για να επιλυθούν και να αντιμετωπιστούν. Είμαι βέβαιος ότι, με τη βοήθεια όλων, θα τα λύσουμε», πρόσθεσε ο Αντούριθ.

Σε αυτές τις ημέρες αναγκαστικής ανάπαυσης, ο Αντούριθ είχε την ευκαιρία – όπως αναφέρει η Marca – να φανταστεί την επόμενη ημέρα. «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα συνεχίσω να είμαι δεμένος με αυτόν τον κόσμο», απάντησε ο Βάσκος ποδοσφαιριστής. «Θα χρειαστώ μια στιγμή σκέψης για να προσπαθήσω να κάνω άλλα πράγματα, που δεν μπορούσα να κάνω μέχρι τώρα».

Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να περιμένει την ισπανική ομοσπονδία, που καλείται να καθορίσει τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού στο Copa del Re, το οποίο θα είναι και το τελευταίο παιχνίδι του.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook