Το μήνυμα του αρχηγού της Εθνικής, Γιώργου Μακρή (vid)

Με το μήνυμα «δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή» η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, μπήκε στη… μάχη της αιμοδοσίας.

Κι επειδή σε κάθε «μάχη», εντός κι εκτός γηπέδου, ο αρχηγός πρέπει να βγαίνει μπροστά, ο Γιώργος Μακρής, αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ με αμαξίδιο έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση και το βίντεο της ΟΣΕΚΑ, αλλά και η σχετική δήλωση – κάλεσμα του προέδρου της Ομοσπονδίας. Μιας Ομοσπονδίας με ιδιαίτερη σημασία, καθώς η προσφορά δεν είναι μόνο αθλητική, είναι πολύπλευρη και πολυδιάστατη, όπως και η απόφαση για συμμετοχή στην προσπάθεια εθελοντικής αιμοδοσίας:

«Η ΟΣΕΚΑ αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα κι ευαισθησία την πανδημία. Ο χώρος μας ακολουθεί τις εντολές μείωσης της μετακίνησης και παράλληλα ενώνει τη φωνή του για εθελοντική αιμοδοσία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρήστος Καλούδης, κάλεσε όλα τα μέλη και τους φίλους του μπάσκετ με αγωνιστικό αμαξίδιο, να φωνάξουν δυναμικό «παρών» στο κάλεσμα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να βγουν από το σπίτι ΜΟΝΟ για να δώσουν αίμα.

«Οι μέρες που ζούμε είναι μοναδικές. Ανατρέπονται πολλά από αυτά που θεωρούσαμε δεδομένα, υποχρεωνόμαστε να αλλάξουμε μια σειρά από συνήθειες, οι οποίες ήταν αυτονόητες και ταυτόχρονα άλλες καλές πρακτικές να τις κάνουμε… συνήθεια. Έτσι θα νικήσουμε τον «αόρατο εχθρό», όπως έχουν χαρακτηρίσει τον κορωνοϊό.

Το «Μένουμε Σπίτι» είναι μια αναγκαιότητα, η αιμοδοσία είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ως ΟΣΕΚΑ συμμετέχουμε με όλους τους τρόπους. Καλώ όλους τους αθλητές, τα σωματεία, να δημιουργήσουμε βίντεο πρόσκλησης ανθρωπιάς, όπως αυτό του αρχηγού της Εθνικής, Γιώργου Μακρή. Να τονίσουμε τους δύο άξονες: Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε για να δώσουμε αίμα. Καλώ όλους τους φίλους, όποιον έχει σχέση με τον χώρο μας, όλο τον κόσμο, να γίνουν αιμοδότες.

Προσέχετε τον εαυτό σας. Μείνετε σπίτι. Δείξτε σε όλο τον κόσμο πώς να παλέψει με το θηρίο. Κι όλοι μαζί να αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα, μέχρι τη στιγμή που θα ανταμώσουμε στο γήπεδο, έχοντας βγει νικητές».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook