Οι σκέψεις κι οι αντιπαραθέσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ασκήσεις επί χάρτου, τακτικισμοί, προσπάθεια να… εκμεταλλευτούν την κατάσταση, ή έστω να απορροφήσουν τους κραδασμούς, να μην πάει στράφι η χρονιά και διάσταση απόψεων, με φόντο το φετινό BCL. Δύο είναι οι προτάσεις, που συζητήθηκαν στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, αλλά επί της ουσίας καμία βιώσιμη κι υλοποιήσιμη, όσο η πανδημία είναι ανεξέλεγκτη. Ως εκ τούτου, η […]

Ασκήσεις επί χάρτου, τακτικισμοί, προσπάθεια να… εκμεταλλευτούν την κατάσταση, ή έστω να απορροφήσουν τους κραδασμούς, να μην πάει στράφι η χρονιά και διάσταση απόψεων, με φόντο το φετινό BCL. Δύο είναι οι προτάσεις, που συζητήθηκαν στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, αλλά επί της ουσίας καμία βιώσιμη κι υλοποιήσιμη, όσο η πανδημία είναι ανεξέλεγκτη. Ως εκ τούτου, η πρόταση της ΑΕΚ κερδίζει έδαφος, γιατί έχει μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα.

Είναι αλήθεια πως δεν κοιτάζουν όλοι στην ίδια κατεύθυνση. Δεν θα μπορούσαν, άλλωστε, καθώς το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ανταγωνιστική διοργάνωση και καθένας κάτι ζητά. Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη έπεσαν στο τραπέζι δύο διαφορετικές προτάσεις. Η μία από την ΑΕΚ, να γίνει final-8 τον Σεπτέμβριο.

Επί της ουσίας θα αντικαταστήσει τα μεγάλα τουρνουά προετοιμασίας, που λίγο πολύ γίνονται σε όλη την Ευρώπη, αλλά θα έχει διαφορετική αίγλη. Ναι μεν οι ομάδες δεν θα έχουν σχέση με αυτές που αγωνίστηκαν φέτος στο BCL, αλλά μήπως σήμερα έχουν; Σε αυτή την περίπτωση -κι ενώ θα έχει γίνει κανονικά η κλήρωση για την επόμενη σεζόν- θα καθυστερήσει κατά δύο εβδομάδες η έναρξη της νέας περιόδου.

Η Χαποέλ Ιερουσαλήμ αντέτεινε να γίνει το final-4, ή αν αυτό δεν είναι εφικτό (που δεν είναι), καθώς δεν θα έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα παιχνίδια, να γίνει final-8 τον Ιούνιο, προτείνοντας να αναλάβει τη διοργάνωση. Οι αγώνες θα γίνουν στα Ιεροσόλυμα, κεκλεισμένων των θυρών.

Ανάλογη ήταν κι η πρόταση του Νίμπουρκ, με τη διαφορά ότι αντιπροτείνει να φιλοξενηθεί η διοργάνωση από την Πράγα, όπου υπάρχουν λιγότερα προβλήματα με τον κορωνοϊό. Κι η μεν Χαποέλ απειλεί (γλυκά) τη ΦΙΜΠΑ ότι θα μετακομίσει στην Ευρωλίγκα (εν προκειμένω στο Eurocup), οι δε Τσέχοι έχουν στη φαρέτρα τους ότι βάσει αριθμών ήταν η καλύτερη ομάδα του BCL, μέχρι τη διακοπή.

Βεβαίως, ο Ιούνιος δεν είναι τόσο μακριά, υπάρχουν θέματα προς επίλυση, όπως για παράδειγμα αν ισχύσει το μέτρο της 14ημερες καραντίνας για όποιον μπαίνει σε άλλη χώρα, πώς θα διεξαχθεί η διοργάνωση, εκτός κι αν η ΦΙΜΠΑ «μαντρώσει» για δύο εβδομάδες οκτώ ομάδες. Και δεν θα φτάνουν αυτές οι μέρες, γιατί θα πρέπει να κάνουν και 1-2 προπονήσεις.Είναι δεδομένο πως όσα συζητάμε αύριο μπορεί η ίδια η ζωή να τα ανατρέψει. Άλλωστε κι η τηλεδιάσκεψη είχε τα δεδομένα των ημερών, καθώς καθημερινά αλλάζουν (για την ώρα προς το χειρότερο) τα πράγματα. Για παράδειγμα κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει σε Ισπανούς και Ιταλούς ότι υπάρχουν κι αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook