Μπασκόνια – Ερυθρός Αστέρας 71-56

Αν καταφέρεις να κρατήσεις χαμηλά την αντίπαλη επίθεση, έχεις παράσταση νίκης. Η Μπασκόνια οδήγησε σε πολύ κακή βραδιά τον Ερυθρό Αστέρα κι αυτό έφτανε και περίσσευε για να επικρατήσει με 71-56. Κι από μόνο του το γεγονός ότι δέχθηκε 56 πόντους, εξηγεί γιατί πήρε τη νίκη. Είχε και δύο… κολώνες στην επίθεση, δύο παίκτες που […]

Αν καταφέρεις να κρατήσεις χαμηλά την αντίπαλη επίθεση, έχεις παράσταση νίκης. Η Μπασκόνια οδήγησε σε πολύ κακή βραδιά τον Ερυθρό Αστέρα κι αυτό έφτανε και περίσσευε για να επικρατήσει με 71-56. Κι από μόνο του το γεγονός ότι δέχθηκε 56 πόντους, εξηγεί γιατί πήρε τη νίκη. Είχε και δύο… κολώνες στην επίθεση, δύο παίκτες που αποτελούν σταθερά σημεία αναφοράς για τους Βάσκους, οπότε όλα πήγαν by the book.

Ο Σενγκέλια δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι κομμάτι της ιστορίας της Μπασκόνια κι ο Σιλντς είναι παίκτης που αν του δώσεις χώρο θα σε φέρει σε δύσκολη θέση. Οι δυο τους κουβάλησαν όλο το επιθετικό φορτίο των γηπεδούχων, που επικουρικά είχαν και τον Έρικ να γίνεται διψήφιος.

Στην αντίπερα όχθη, με εξαίρεση τον τομέα των βολών, τα στατιστικά αναδεικνύουν πόσο κακή ήταν η βραδιά για τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Πάντερ πέτυχε τους πόντους που του αναλογούσαν, ο Μπράουν ήταν άστοχος, αλλά έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, ο Στίματς κράτησε τα… μπόσικα στο «ζωγραφιστό», αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Οι Σέρβοι θα ήθελαν κάτι παραπάνω, αλλά με τέτοια δημιουργική ασάφεια δεν μπορούσαν παρά να φύγουν με… σκυμμένο κεφάλι. Κι έκαναν πολύ πιο εύκολο το έργο των Βάσκων, που ίσως περίμεναν περισσότερη αντίσταση.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 39-28, 54-43, 71-56.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook