Στο Νο32 του κόσμου ο Ολυμπιακός! (pics)

Ο Ολυμπιακός κάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια βήματα προόδου τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη, είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας, αλλά όταν το επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Η κορυφαία ιστοσελίδα στατιστικών μοντελοποίησης, «FiveThirtyEight», η οποία μετράει το ranking όλων των ομάδων του κόσμου, όσον αφορά τις αγωνιστικές τους […]

Ο Ολυμπιακός κάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια βήματα προόδου τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Ευρώπη, είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας, αλλά όταν το επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Η κορυφαία ιστοσελίδα στατιστικών μοντελοποίησης, «FiveThirtyEight», η οποία μετράει το ranking όλων των ομάδων του κόσμου, όσον αφορά τις αγωνιστικές τους επιδόσεις τόσο στα εγχώρια πρωταθλήματα, όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τοποθετεί τον Ολυμπιακό στο Νο32 της λίστας. Μια λίστα που περιλαμβάνει 629 κλαμπ του κόσμου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ranking των ομάδων ανανεώνεται έπειτα από κάθε ματς και δεν περιλαμβάνει μόνο ευρωπαϊκά κλαμπ, αλλά ομάδες όλου του κόσμου.

Οι Ερυθρόλευκοι σύμφωνα με το τελευταίο update, κέρδισαν μία θέση (βρίσκονταν στην 31η θέση), ενώ εμφανίζονται πάνω από ιστορικούς συλλόγους, όπως η Μπενφίκα, η Βιγιαρεάλ, η Λιόν, η Μίλαν, η Σέλτικ, η Σαχτάρ, η Βαλένθια, η Φιορεντίνα, η Μονακό, η Σάλκε και πολλοί ακόμα.

Κάποιες από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από τον Ολυμπιακό:

Η σπουδαία αυτή Ερυθρόλευκη επίδοση, βεβαίως, απορρέει από το φετινό αήττητο στις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο), αλλά και από την πορεία της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στην Ευρώπη από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα.

Μην ξεχνάμε ότι οι Πειραιώτες είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που μπαίνει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από τον δύσβατο δρόμο των μη πρωταθλητών. Μια πορεία που ολοκλήρωσαν αλώβητοι, με πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Άλλωστε για μια ακόμα χρονιά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αγωνίζεται και μετά τον Δεκέμβριο είτε στο Champions League είτε στο Europa League.

Η αντίπαλος των Ερυθρόλευκων στους «32» της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης, Άρσεναλ, βρίσκεται εννιά θέσεις πιο ψηλά, στο Νο.23, με τα τελευταία θετικά αποτελέσματα να έχουν ανεβάσει πέντε θέσεις στην κατάταξη τους «κανονιέρηδες».

Το γεγονός και μόνο ότι το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα είναι στο Νο23 του κόσμου, δείχνει πόσο σπουδαία και δύσκολη αντίπαλος είναι η Άρσεναλ. Επίσης το ότι οι Λονδρέζοι είναι μόλις εννιά… σκαλιά πάνω από τον Ολυμπιακό, δείχνει την δυναμική των Πειραιωτών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μόλις 4 ομάδες που βρίσκονται πάνω από τον Ολυμπιακό, δεν ανήκουν στο Big-5 των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία).
Ποιες είναι αυτές; Ο ημι-φιναλίστ του περσινού Champions League και πρωταθλητής Ολλανδίας Άγιαξ (22ος), η πρωταθλήτρια Ρωσίας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (26η), η πρωταθλήτρια Αυστρίας Red Bull Ζάλτσμπουργκ (27η) και η πανίσχυρη Πόρτο (29η).

Που βρίσκονται οι υπόλοιποι ελληνικοί σύλλογοι; Μίλια μακριά. Ο πρωταθλητής Ελλάδας, ΠΑΟΚ, βρίσκεται… μόλις 42 θέσεις παρακάτω (στο Νο.74), η ΑΕΚ στο Νο. 136, ο Παναθηναϊκός 226ος, ενώ μία θέση πιο κάτω, στο 227, ο Άρης.

Η απόσταση είναι χαώδης και δείχνει το πόσα… άλματα μπροστά βρίσκεται ο Ολυμπιακός, σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Πρωτιά η Μάντσεστερ Σίτι, πάνω και από την Λίβερπουλ

Εκτός από το ελληνικό ενδιαφέρον, η λίστα παρουσιάζει και το εξής αξιοσημείωτο. Η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βρίσκεται 22 πόντους πίσω από την Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, εμφανίζεται στο Νο1 της κατάταξης, αφήνοντας στο Νο2 τους «Reds» τον Γιούργκεν Κλοπ.

Οι «πολίτες» παρά το γεγονός ότι είναι αδύνατον να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στην Αγγλία, μιας και η Λίβερπουλ είναι «άτρωτη» στην Premier League, βρίσκονται στο Νο1. Σίγουρα βέβαια παίζουν ρόλο τα τελευταία αποτελέσματά τους στο Champions League, μιας και οι «κόκκινοι» ηττήθηκαν στο πρώτο ματς από την Ατλέτικο, την ίδια ώρα που η Σίτι πέρασε με το διπλό από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Εντύπωση προκαλεί ότι η πανίσχυρη Γιουβέντους είναι 11η και εκτός Top-10 (χωρίς εκπρόσωπο η Ιταλία), ενώ ανάμεσα στα μεγαθήρια των πρώτων δέκα θέσεων έχει εισβάλλει η Λειψία (7η), μια ομάδα που κάνει σταθερά βήματα προόδου, αλλά με μόλις τέσσερα χρόνια παρουσίας στο υψηλό επίπεδο.

Αναλυτικά η λίστα:

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook