ΕΠΙΚΟ: Δαβίδ εναντίον Γολιάθ και στο τένις! (vid)

Το τένις είναι ένα άθλημα που δεν έχει σωματική επαφή, αλλά όπως και να το κάνουμε το ύψος παίζει σημαντικό ρόλο. Tο μέγεθος μετράει, όπως λένε και στο χωριό μου. Αλλιώς είναι να δέχεσαι σερβίς από έναν που είναι 1.70 μ. και αλλιώς από έναν που είναι 2.11 μ.! Κρατήστε τα δύο ύψη, γιατί στον […]

Το τένις είναι ένα άθλημα που δεν έχει σωματική επαφή, αλλά όπως και να το κάνουμε το ύψος παίζει σημαντικό ρόλο. Tο μέγεθος μετράει, όπως λένε και στο χωριό μου. Αλλιώς είναι να δέχεσαι σερβίς από έναν που είναι 1.70 μ. και αλλιώς από έναν που είναι 2.11 μ.!

Κρατήστε τα δύο ύψη, γιατί στον τελικό του «Delray beach open» είχαμε αυτό ακριβώς το ματσάρισμα. Ο Γιοσίτο Νισιόκα αντιμετώπισε τον Ρέιλι Οπέλκα. Ο Ιάπωνας με ύψος μόλις 1.70μ. και ο Αμερικανός των 2.11μ. Ο τελικός απολογισμός; Νίκη του Οπέλκα με 2-1 σετ.

Ένα μάλλον τιμητικό σκορ, αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι ο Αμερικανός τελείωσε το παιχνίδι με 27 άσους, ενώ ο Ιάπωνας είχε μόλις 3.  Ο Ρέιλι Οπέλκα είχε 87% κερδισμένους πόντους σε όσους έπαιξε με πρώτο σερβίς και 42% σε όσους έπαιξε με δεύτερο, ενώ ο Γιοσίτο Νισιόκα κατάφερε να κερδίσει μόλις 27 πόντους στο σερβίς του Αμερικανού.

Ο… γίγαντας από την Φλόριντα, ο οποίος στην καριέρα του έχει βγάλει σερβίς με 233 χλμ! Απίστευτο και όμως αληθινό. Ένα στοιχείο που δείχνει πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει κάποιος τενίστας το σερβίς του Ρέιλι Οπέλκα.

Σημαντικό tip: Κάποτε κυκλοφορούσε ένα βίντεο με έναν προπονητή ενός τενίστας που την επόμενη ημέρα θα αντιμετώπιζε τον Τζον Ισνερ των 2.08 μ. Ξέρετε πως προετοίμαζε τον παίκτη του; Του σέρβιρε πάνω από μία καρέκλα. Η κατάληξη; Εύκολη ήττα με 2-0 σετ.

Δείτε τη διαφορά ύψους ανάμεσα στον Γιοσίτο Νισιόκα και τον Ρέιλι Οπέλκα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Hometown hero 🇺🇸 @reillyopelka is the 2020 @delraybeachopen champion 💪

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ATP Tour (@atptour) στις

Και το βίντεο με τον τελικό:

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook