Λεκαβίτσιους: «Ελπίζω να πήρα κάτι από τον Καλάθη»

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους αγωνίστηκε την προηγούμενη διετία στον Παναθηναϊκό, έχοντας τον ρόλο αναπληρωματικού πίσω από τον Νικ Καλάθη. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Euroleague, ο «βραχύσωμος» γκαρντ, εκθείασε τον Νικ Καλάθη και την ηγετική του φυσιογνωμία, μιλώντας και για τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στην Zαλγκίρις. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Το να παίζω μαζί με […]

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους αγωνίστηκε την προηγούμενη διετία στον Παναθηναϊκό, έχοντας τον ρόλο αναπληρωματικού πίσω από τον Νικ Καλάθη.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Euroleague, ο «βραχύσωμος» γκαρντ, εκθείασε τον Νικ Καλάθη και την ηγετική του φυσιογνωμία, μιλώντας και για τους λόγους που αποφάσισε να επιστρέψει στην Zαλγκίρις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το να παίζω μαζί με τον Νικ Καλάθη ήταν υπέροχο. Είναι ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην Ευρώπη και έμαθα από εκείνον πώς να «τρέχω» μία ομάδα. Η ηγετική του ικανότητα είναι τρομερή και πρόκειται για έναν πολύ καλό παικτή. Ελπίζω να πήρα κάτι από εκείνον».

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, θυμήθηκε το πρώτο διάστημα στην Ελλάδα: «Ήταν δύσκολα, αλλά όχι όσο περίμενα. Και πάλι όμως ήμουν μόνος μου. Έπρεπε να μαγειρεύω μόνος μου, να μάθω μια νέα γλώσσα, να γνωρίσω νέους ανθρώπους. Ο πρώτος μήνας ήταν δύσκολος, αλλά στη συνέχεια ήταν ΟΚ».

Παράλληλα, εξήγησε γιατί πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ζαλγκίρις: «Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν να βρω ξανά λεπτά συμμετοχής, να απολαύσω το παιχνίδι. Ακόμη κι αν η Ζαλγκίρις ήταν τελευταία στην κατάταξη θα επέστρεφα. Ήθελα να παίξω για τον Σάρας ξανά. Έχει νοοτροπία νικητή, θέλει πάντα να κερδίζει κι αυτό είναι πολύ καλό για τους παίκτες».

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook