Πινγκ Πονγκ: Παίζει για την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του γερμανικού World Tour ο Γκιώνης

Το μεσημέρι έκαμψε την αντίσταση του Ούγγρου Μπένσε Μαγιόρος με 4-1 σετ και το απόγευμα αγωνίζεται στον προκριματικό γύρο των «32» με στόχο να περάσει ξανά στον 1ο γύρο του δυνατού τουρνουά, που φέτος γίνεται στο Μαγδεμβούργο. Στο ματς για τους «64» ο 40χρονος αμυντικός είχε τις πιθανότητες με το μέρος του και το επιβεβαίωσε […]

Το μεσημέρι έκαμψε την αντίσταση του Ούγγρου Μπένσε Μαγιόρος με 4-1 σετ και το απόγευμα αγωνίζεται στον προκριματικό γύρο των «32» με στόχο να περάσει ξανά στον 1ο γύρο του δυνατού τουρνουά, που φέτος γίνεται στο Μαγδεμβούργο. Στο ματς για τους «64» ο 40χρονος αμυντικός είχε τις πιθανότητες με το μέρος του και το επιβεβαίωσε με ορισμένα πολύ καλά διαστήματα στην απόδοσή του. Σήμερα στις 19:50 (ώρα Ελλάδας) αντιμετωπίζει για την πρόκριση τον Κορεάτη Λιμ Γιονγκχιούν, ο οποίος απέκλεισε με 4-2 στον 3ο προκριματικό γύρο τον Κινέζο Ζου Γιου. Στον ίδιο γύρο ο Γιάννης Σγουρόπουλος έκανε καλή προσπάθεια κόντρα στον κινεζικής καταγωγής Σλοβάκο αμυντικό Βανγκ Γιανγκ, αλλά δεν του βγήκε η τακτική και αποκλείστηκε με 4-0 σετ.

Ο Γκιώνης (νούμερο 46 στον κόσμο αυτόν τον μήνα) είχε τον πρώτο λόγο και εναντίον του Μαγιόρος (Νο 59) στο ματς που καλύφθηκε και ιντερνετικά. Ο Ούγγρος πάντως, έδειξε ικανότητες απέναντι στην άμυνα κι αφού έχασε το 1ο σετ από 7-4 μπροστά, ισοφάρισε άμεσα. Μετά μίλησε η ποιότητα του Έλληνα άσου. Πήρε το 3ο σετ με ξέσπασμα μετά το 7-7, ενώ στο 4ο σετ έχανε 1-6 και το μετέτρεψε σε 7-6 υπέρ του για να αναγκάσει την άλλη πλευρά να πάρει τάιμ άουτ. Στην επιστροφή κράτησε τον εξαιρετικό ρυθμό και αυξάνοντας το σερί έκανε το 3-1. Στο ισορροπημένο 5ο σετ ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή ήταν πολύ προσεκτικός στις κρίσιμες στιγμές, υποχρέωσε με τα διαφορετικά φάλτσα σε αρκετά λάθη τον αντίπαλό του και με οριακή διαφορά διαμόρφωσε το τελικό 4-1 (11-9, 7-11, 11-7, 11-6, 11-9)

Το απόγευμα καλείται να ξεπεράσει ασιατικό εμπόδιο για να φτάσει στην πρόκριση. Παίζει με τον Κορεάτη Λιμ Γιονγκχιούν (νούμερο 43 στο παγκόσμιο ranking list), ο οποίος στον 3ο προκριματικό γύρο απέκλεισε με 4-2 τον Κινέζο Ζου Γιου.

Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 160 στον κόσμο) έμεινε στον 3ο προκριματικό γύρο του απλού ανδρών. Δεν αξιοποίησε τις καλές ευκαιρίες, που είχε στα πρώτα σετ απέναντι στον αμυντικό Βανγκ Γιανγκ από τη Σλοβακία και ηττήθηκε με 4-0 (11-13, 6-11, 10-12, 1-11). Ο πρωταθλητής μας, που χτες είχε τη σπουδαία νίκη κόντρα στον Χο Κβαν Κιτ από το Χονγκ Κονγκ, έχασε τρία σετ μπολ στην αρχή, στο 2ο σετ δέχτηκε έξι πόντους στη σειρά μετά το αρχικό 4-0, ενώ στο 3ο κάμφθηκε ξανά στην παράταση (11-13, 6-11, 10-12, 1-11). Ο Βανγκ Γιανγκ είναι νούμερο 38 στην παγκόσμια κατάταξη του Ιανουαρίου.

Το βράδυ της Τρίτης έγιναν οι πρώτοι προκριματικοί στο διπλό μικτό. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου δεν απέδωσαν καθόλου καλά σε αυτή την πρώτη συνεργασία τους σε διεθνές τουρνουά κι έχασαν εύκολα στον 1ο γύρο από τους Ιταλούς Νιαγκόλ Στογιάνοφ/Τζόρτζια Πικολίν με 3-0 (7-11, 6-11, 5-11). Στο 1ο σετ προηγήθηκαν 7-5, αλλά έχασαν έξι διαδοχικούς πόντους και γενικά δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook