Βασίλης Σπανούλης: Ο μύθος του γιγαντώνεται…

Σε μία χρονιά που τα πάντα πηγαίνουν στραβά στον Ολυμπιακό, ίσως είναι ο μοναδικός λόγος για να μπορούν οι φίλοι των Ερυθρόλευκων να έχουν ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό τους. Για τα επιτεύγματά του. Την ψυχή του και την καρδιά του. Για το γεγονός ότι δεν θα τα παρατήσει ποτέ, ότι θα… ξενερώσει που τον […]

Σε μία χρονιά που τα πάντα πηγαίνουν στραβά στον Ολυμπιακό, ίσως είναι ο μοναδικός λόγος για να μπορούν οι φίλοι των Ερυθρόλευκων να έχουν ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό τους.

Για τα επιτεύγματά του. Την ψυχή του και την καρδιά του. Για το γεγονός ότι δεν θα τα παρατήσει ποτέ, ότι θα… ξενερώσει που τον αποθεώνουν για την κορυφή των πρώτων σκόρερ της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ, όταν η ομάδα του χάνει από την Φενέρμπαχτσε.

Αυτός είναι εξάλλου ο Βασίλης Σπανούλης. Ο κορυφαίος της Ευρωλίγκας. Ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου της ιστορίας του Ολυμπιακού. Πουν τον επανέφερε στην ελίτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τοποθέτησε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία των Ερυθρόλευκων.
Όταν ένας αθλητής του διαμετρήματός του, φτάνε να δημιουργεί νέους στόχους, το μοναδικό που έχεις να κάνεις είναι να του υποκλιθείς και να ευχαριστήσεις τον μεγαλοδύναμο που σου έχει δοθεί η ευκαιρία να τον παρακολουθήσεις και να ζήσεις την εποχή του.

Ο απόλυτος ηγέτης του Ολυμπιακού ήταν αυτός που πάλευε ως ένα σημείο μόνος του απέναντι στην Ζενίτ. Βαδίζοντας στο 38ο έτος της ηλικίας του, σαν 20άρης, ο αρχηγός των Πειραιωτών σταμάτησε στους 31 πόντους στην Αγία Πετρούπολη, πραγματοποιώντας ρεκόρ καριέρας σε ένα 40λεπτο.

Είχε 5/5 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 6/9 βολές και πλησίασε τους 34 πόντους που είχε βάλει απέναντι στη Νεπτούνας το 2014. Σε μία βραδιά που χρειάστηκε ο Ολυμπιακός το έξτρα πεντάλεπτο για να φύγει με το διπλό από το Νόβγκοροόντ.
Είναι αυτό το… Έβερέστ του λοιπόν; Διόλου. Σαν Έφηβος δεν σταματάει να ονειρεύεται και να βάζει στόχους.

Και ο… αθεόφοβος συνεχίζει απτόητος να γράφει ιστορία. Το ιερό Τομέμ της Ευρωλίγκας, στην ήττα της ομάδας του από την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, πραγματοποίησε ένα ακόμα ρεκόρ.

Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης με 30+ πόντους σε ένα ματς όντας πάνω από 37 ετών, ξεπερνώντα τον μύθο, Άρβιντας Σαμπόνις, ο οποίος σε ηλικία 39 ετών, τριών μηνών και 20 ημερών, είχε ως παίκτης της Ζαλγκίρις πετύχει 29 πόντους απέναντι στην Μακάμπι.
Ο θρύλος του Θρύλου, όντας 37 ετών, 5 μηνών και 16 ημερών πρόσθεσε στον ώμο του ένα ακόμα παράσημο. Και έχει κι άλλο, θα έχει κι άλλο..


Το τουίτ της Ευρωλίγκας για το τεράστιο κατόρθωμά του

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook