Η Ευρώπη είναι μικρή για να χωρέσει τον Ντίνο Μήτογλου

Αν υπάρχει ένας παίκτης που ξεχωρίζει στον φετινό Παναθηναϊκό, όχι γιατί είναι ο κορυφαίος, αλλά γιατί είναι -με απόσταση- ο πιο βελτιωμένος, είναι ο Ντίνος Μήτογλου. Η στατιστική στην Ευρωλίγκα καταγράφει 5.9 πόντους και 4 ριμπάουντ μέσο όρο, αλλά είπαμε οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Ο διεθνής παίκτης όχι μόνο αποτελεί ένα από […]

Αν υπάρχει ένας παίκτης που ξεχωρίζει στον φετινό Παναθηναϊκό, όχι γιατί είναι ο κορυφαίος, αλλά γιατί είναι -με απόσταση- ο πιο βελτιωμένος, είναι ο Ντίνος Μήτογλου. Η στατιστική στην Ευρωλίγκα καταγράφει 5.9 πόντους και 4 ριμπάουντ μέσο όρο, αλλά είπαμε οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια. Ο διεθνής παίκτης όχι μόνο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα project του ελληνικού μπάσκετ, όχι μόνο θα ενδιέφερε κάθε ομάδα της Ευρωλίγκας, αλλά είναι έτοιμος για να απογειωθεί, να βρεθεί στο ΝΒΑ!

Υπάρχει μια κίνηση που λίγοι γνωρίζουν και που έχει συγκεκριμένη λογική. Ο Μήτογλου είχε μάνατζερ τον Νίκο Λώτσο, έναν άνθρωπο ο οποίος και τον βοήθησε σημαντικά, αλλά και είναι εκ των κορυφαίων της χώρας, με διεθνή αναγνώριση. Ο Σπύρος Καλέργης έγραψε στη σελίδα του στο facebook «Καλώς ήρθες στην οικογένεια της Wasserman …», ανακοινώνοντας έτσι μια… μεταγραφή.

Τι σημαίνει Wasserman; Μια εταιρία που ασχολείται κυρίως με το ΝΒΑ και λιγότερο με την ευρωπαϊκή αγορά (μεταξύ άλλων έχει και τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, είχε τα δικαιώματα του Νάιντζελ Ουίλιαμς Γκος κτλ). Όντας στον Παναθηναϊκό, με αυξημένο χρόνο συμμετοχής, παίρνοντας την μπάλα και βλέποντας ότι ο Ρικ Πιτίνο τον εμπιστεύεται, δεν θα είχε (βάσει λογικής) κανέναν λόγο να αλλάξει γραφείο εκπροσώπησης, παρά μόνο να θεώρησε ότι αυτή η επιλογή θα τον φέρει πιο κοντά στο ΝΒΑ.

Αμερικανοθρεμένος, έχοντας αγωνιστεί στο Ουέικ Φόρεστ, πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό, ο Μήτογλου ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην Ακαδημία Αστέρια, του Θοδωρή Ροδόπουλου, του ανθρώπου που μας… έμαθε το ΝΒΑ. Ο κόουτς Ροδόπουλος είναι λάτρης του αμερικανικού μπάσκετ κι είναι βέβαιο ότι αυτή τη νοοτροπία την περνά στα νέα παιδιά.

Όταν έφυγε από τον Άρη για τις ΗΠΑ, λίγοι περίμεναν ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα, καθώς το όνειρό του ήταν πάντα να παίξει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Στον Παναθηναϊκό έχει ωριμάσει, έχει ολοκληρωθεί ως παίκτης, έχει αποκτήσει εικόνες κι εμπειρίες, έχει δουλέψει με σπουδαίους προπονητές και νιώθει ότι είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα.

Το καλοκαίρι ο Μήτογλου θα επιχειρήσει να περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπως έκανε φέτος ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, γι’ αυτό κι άλλαξε ατζέντη, για να δουλέψει από τώρα αυτή την προοπτική.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook