Ο Γ. Μαυρωτάς στην Διάσκεψη για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στον Αθλητισμό

Θα γίνει ο ετήσιος απολογισμός δράσης της Διευθύνουσας Επιτροπής και των Ομάδων Εργασίας της IPACS και θα τεθεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα, προς την κατεύθυνση εντατικοποίησης στη μάχη κατά της διαφθοράς στον αθλητισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ των ομιλητών, θα είναι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και ο γγ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας […]

Θα γίνει ο ετήσιος απολογισμός δράσης της Διευθύνουσας Επιτροπής και των Ομάδων Εργασίας της IPACS και θα τεθεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα, προς την κατεύθυνση εντατικοποίησης στη μάχη κατά της διαφθοράς στον αθλητισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μεταξύ των ομιλητών, θα είναι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και ο γγ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ, Ανδρέας Ζαγκλής.

«Η ΙPACS ενώνει τις διεθνείς αθλητικές αρχές, τις κυβερνήσεις και όλους τους αρμόδιους με τον αθλητισμό φορείς στην κοινή προσπάθεια για εξάλειψη της διαφθοράς και την ισχυροποίηση της χρηστής διακυβέρνησης. Οι δράσεις της συντονίζονται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OΟΣΑ),το Συμβούλιο της Ευρώπης, το αρμόδιο γραφείο του ΟΗΕ για την καταπολέμηση του ναρκωτικών και του εγκλήματος (UNODC) και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου», όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΓΓΑ.

O Γ. Μαυρωτάς τη Δευτέρα 16/12 θα συμμετάσχει επίσης στο Άμπου Ντάμπι, στη συνεδρίαση των κρατών μελών του ΟΗΕ, που έχουν κυρώσει τη σύμβαση κατά της διαφθοράς και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα: «Προστατεύοντας τον αθλητισμό από τη διαφθορά».

© Πηγή: to10.gr