Ο πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League

Ο Ολυμπιακός, όπως έχει συνηθίσει το κοινό του τα τελευταία χρόνια, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία και μετά τον Δεκέμβριο, μετά την νίκη- πρόκριση εναντίον του Ερυθρού Αστέρα. Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στους «32» του Europa League και πλέον περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους της στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν (16/12,14:00). Η ομάδα του […]

Ο Ολυμπιακός, όπως έχει συνηθίσει το κοινό του τα τελευταία χρόνια, θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία και μετά τον Δεκέμβριο, μετά την νίκη- πρόκριση εναντίον του Ερυθρού Αστέρα.

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στους «32» του Europa League και πλέον περιμένουν να μάθουν τους αντιπάλους της στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν (16/12,14:00).

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των «αδυνάτων», πράγμα που σημαίνει ότι οι αντίπαλοί του θα προκύψουν από τους πρώτους των 12 ομίλων του Europa League και τις τέσσερις «ισχυρές» ομάδες από το Champions League.

Αυτές είναι ο Άγιαξ, η Ζάλτσμπουργκ, η Ίντερ και η Μπενφίκα, οι οποίες κατέλαβαν την τρίτη θέση των ομίλων του Champions League, αλλά συγκέντρωσαν τα καλύτερα κριτήρια (βαθμολογίας, διαφοράς γκολ, καλύτερη επίθεσης, καλύτερης εκτός έδρας επίθεσης, νικών, εκτός έδρας νικών), πηγαίνοντας στους ισχυρούς.

Σε ό,τι αφορά τους πρώτους των ομίλων του Europa League, μία αγωνιστική πριν το τέλος, έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρωτιά οι εξής ομάδες που γίνονται άμεσα υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση: Σεβίλλη, Σέλτικ και Εσπανιόλ.

Με άλλα λόγια οι Πειραιώτες γνωρίζουν ήδη τους 7 από τους 16 υποψήφιους αντιπάλους, ενώ το παζλ θα είναι πλήρως σχηματισμένο το βράδυ της Πέμπτης (12/12), με την ολοκλήρωση στους υπόλοιπους εννιά ομίλους του Europa League. Υπομονή λοιπόν, για λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Η κατάσταση στους υπόλοιπους ομίλους του Europa League σε ό,τι αφορά την πρωτιά μία αγωνιστική πριν το τέλος έχει ως εξής:

Στον δεύτερο όμιλο η πρωτιά θα κριθεί ανάμεσα σε Κοπεγχάγη και Μάλμε, με την ομάδα του Κάρλος Ζέκα να έχει 9 βαθμούς και τους Σουηδούς 8.

Στον τρίτο η Βασιλεία έχει 10 πόντους, με τις Χετάφε και Κρασνοντάρ να ακολουθούν με 9.

Στον τέταρτο όμιλο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι πρώτη με 12 και ακολουθεί η Λίντσερ με 10.

Στον έκτο όμιλο η Άρσεναλ έχει 10 πόντους και ακολουθεί η Άιντραχτ με 9 βαθμούς.

Όλα ανοιχτά και στον έβδομο όμιλο, με την Ρέιντζερς να είναι πρώτη με 8 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Πόρτο και Γιουνγκ Μπόις με 7.

Στον ένατο όμιλο η Γάνδη έχει 9 και η Βόλφσμπουργκ 8 βαθμούς.

Στον δέκατο γίνεται μάχη με την Γκλάντμπαχ να οδηγεί την κούρσα με 8 βαθμούς, τους ίδιους έχει και η Ρόμα (8), ενώ ακολουθεί η Μπασακσεχίρ με 7.

Στον ενδέκατο όμιλο η Μπράγκα έχει 11 και ακολουθεί η Γουλβς με 10.

Στον δωδέκατο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετράει 10 πόντους και την ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η Άλκμααρ με 9.

Συνοπτικά:

Υποψήφιες ομάδες από Εuropa League:

2ος όμιλος: Κοπεγχάγη ή Μάλμε

3ος όμιλος: Βασιλεία, Χετάφε ή Κράσνονταρ

4ος όμιλος: Σπόρτινγκ Λισσαβόνας ή ΛΑΣΚ Λιντς

6ος όμιλος: Άρσεναλ ή Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

7ος όμιλος: Ρέιντζερς ή Πόρτο ή Γιουγνκ Μπόις

9ος όμιλος: Γάνδη ή Βόλφσμπουργκ

10ος όμιλος: Γκλάντμπαχ ή Ρόμα ή Μπασάκσεχιρ

11ος όμιλος: Μπράγκα ή Γουλβς

12ος όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Άλκμααρ.

Σίγουρες ομάδες που έχουν εξασφαλίσει πρωτιά:

1ος όμιλος: Σεβίλλη

5ος όμιλος: Σέλτικ

8ος όμιλος: Εσπανιόλ

4 καλύτερες τρίτες του Champions League:

Άγιαξ

Ζάλτσμπουργκ

Ίντερ

Μπενφίκα

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook