Στραματσόνι: «Έφυγα από το Ιράν για πολιτικούς λόγους»

Πολιτικοί και όχι αγωνιστικοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον Αντρέα Στραματσόνι στο να αποχωρήσει από τον πάγκο της ιρανικής Εστεγκάλ. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ιταλός τεχνικός που πέρασε και από τον Παναθηναϊκό, βάσει νομοθεσίας στην ασιατική χώρα απαγορεύεται η εξαγωγή χρημάτων σε άλλα κράτη, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να […]

Πολιτικοί και όχι αγωνιστικοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον Αντρέα Στραματσόνι στο να αποχωρήσει από τον πάγκο της ιρανικής Εστεγκάλ.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ιταλός τεχνικός που πέρασε και από τον Παναθηναϊκό, βάσει νομοθεσίας στην ασιατική χώρα απαγορεύεται η εξαγωγή χρημάτων σε άλλα κράτη, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να πληρώσει τον μισθό του Ιταλού τεχνικού, αλλά και του επιτελείου του. Αυτός ήταν και ο λόγος που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ιρανική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υπάρχει μεγάλη πικρία για το τέλος ενός ταξιδιού που είχε μεγάλο ενδιαφέρον και ήταν πολύ διαφορετικό απ’ όλα τα άλλα, όπως είναι το ποδόσφαιρο της Ασίας. Λυπάμαι ακόμη περισσότερο, καθώς αυτή η απόφαση ήρθε για πολιτικούς λόγους και δεν είχε καμία σχέση με τον αθλητισμό. Παρά τις πολλές υποσχέσεις, ο σύλλογος δεν κατάφερε να τις εκπληρώσει και γι’ αυτό ήταν δύσκολο να κρατήσει καλές σχέσεις με έναν επαγγελματία προπονητή», δήλωσε αρχικά ο Αντρέα Στραματσόνι στο ιταλικό «Sky Sport» και πρόσθεσε:

«Λυπάμαι πολύ, καθώς φέραμε την ομάδα στην κορυφή ύστερα από έξι χρόνια, μία ομάδα με εκπληκτικούς οπαδούς, ενώ ήταν εξαιρετική εμπειρία και η συμμετοχή στο ασιατικό Champions League. Ήταν μεγάλη τιμή που προπόνησα μία τέτοια ομάδα. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι η αποχώρησή μου σχετίζεται με φημολογούμενη μετακίνησή μου σε ιταλική ομάδα, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι. Εάν άλλαζε η κατάσταση, θα ήθελα να επιστρέψω στον πάγκο της Εστεγκάλ αύριο κιόλας».

© Πηγή: to10.gr