Οι 16 ομάδες της 6ης φάσης του Κυπέλλου – Τα γκρουπ δυναμικότητας (pics)

Η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε και στον επόμενο γύρο (φάση των «16») θα μπουν οι πέντε Ευρωπαίοι. Ο λόγος για τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Άρη, που θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η κλήρωση της 6ης […]

Η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώθηκε και στον επόμενο γύρο (φάση των «16») θα μπουν οι πέντε Ευρωπαίοι.

Ο λόγος για τους ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ατρόμητο και Άρη, που θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η κλήρωση της 6ης φάσης.

Εκτός από τις πέντε ομάδες που μπαίνουν τώρα στη διοργάνωση, υπάρχουν και άλλες έντεκα που προκρίθηκαν από την 5η φάση για να βρεθούν εδώ. Πρόκειται για τους Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Λαμία, Ξάνθη, ΟΦΗ, Βόλο, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλαμάτα και Τρίκαλα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της 5ης φάσης:

Πάμε να δούμε τώρα τα γκρουπ δυναμικότητας της 6ης φάσης του Κυπέλλου:

Γκρουπ ισχυρών: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Άρης, Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός

Γκρουπ ανίσχυρων: Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος, Τρίκαλα, Καλαμάτα

Όπως θα παρατηρήσατε, δεν μπορεί να υπάρξει ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ ή τον Άρη, διότι και οι πέντε ομάδες είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Δεν υπάρχει ντέρμπι, τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση! Από τα προημιτελικά και μετά δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Επίσης, οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 7, 8, 9 Ιανουαρίου και οι ρεβάνς στις 14, 15, 16 του ίδιου μήνα, το 2020.

Δείτε αναλυτικά το σύστημα διεξαγωγής της 6ης φάσης του Κυπέλλου:

«Συμμετέχουν οι 11 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι 5 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-5) του Βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 της SL. Σύνολο ομάδων 16. Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας.

Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις πέντε (5) ομάδες της SL που μπαίνουν στην παρούσα φάση και από τις τρεις (3) επόμενες στην σειρά κατάταξης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της SL περιόδου 2018-2019, από τις ομάδες που θα έχουν προκριθεί κατά σειρά ή της δεύτερης κατηγορίας, αν δεν επαρκούν της SL με την σειρά κατάταξης στον βαθμολογικό πίνακα της περιόδου 2018-2019) και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις εναπομείνασες ομάδες.

Σχηματίζονται 8 ζευγάρια μετά από κλήρωση και προκύπτουν 8 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί».

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook