ΠΑΟΚ – Σαραγόσα 93-78

Πώς τους πετσόκοψες έτσι; Ο ΠΑΟΚ έριξε στο καναβάτσο την ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος (Πρίντιζι) και τώρα την ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος (Σαραγόσα). Τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Ο «δικέφαλος» στηρίχθηκε στον φοβερό και τρομερό Άνταμ Σμιθ κι επικράτησε με το επιβλητικό 93-78. Ο Κώστας […]

Πώς τους πετσόκοψες έτσι; Ο ΠΑΟΚ έριξε στο καναβάτσο την ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος (Πρίντιζι) και τώρα την ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος (Σαραγόσα). Τυχαίο δεν μπορεί να είναι. Ο «δικέφαλος» στηρίχθηκε στον φοβερό και τρομερό Άνταμ Σμιθ κι επικράτησε με το επιβλητικό 93-78.

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης έχει αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του «δικεφάλου», αλλά πολλά οφείλει στον Σμιθ. Και δεν είναι μόνο οι 31 πόντοι (5/5 δίποντα, 6/11 τρίποντα, 3/4 βολές), οι οποίοι εξ αντικειμένου είναι επίτευγμα. Είναι πως ο Αμερικανός φώναζε «παρών» κάθε φορά που το απαιτούσαν οι περιστάσεις.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 80-65 κι όλα έδειχναν ότι το… τρένο έχει μπει στις ράγες, αλλά οι Ισπανοί αντέδρασαν και μείωσαν σε 80-74, τη στιγμή που απέμεναν 2.30’’, γεμίζοντας άγχος το «Παλατάκι». Η επίθεση του «δικεφάλου» ήταν… σκοτωμένη, ο Σμιθ πήρε σουτ (στα όρια του τριπόντου) από αυτά που δεν μπαίνουν, αλλά απόψε όλα έμπαιναν γι’ αυτόν.

Οι Ισπανοί μείωσαν (82-76), οι γηπεδούχοι έχασαν την επίθεση, αλλά ο Σμιθ έκλεψε και βγήκε αιφνιδιασμός τρεις με έναν. Σαν να μην έφτανε το εύκολο καλάθι, χρεώθηκε με τεχνική ποινή ο πάγκος της Σαραγόσα, ο Αμερικανός πέτυχε και τη βολή κι έδωσε τέλος στην αγωνία για τον νικητή.

Από κοντά ήταν κι ο Λιούις, που είχε εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ καθοριστικός ήταν κι ο Μπεστ. Αυτή ήταν η… αγία τριάδα των «ασπρόμαυρων», που γενικότερα έπαιξαν καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Οι Ισπανοί από την πλευρά τους είχαν πέντε διψήφιους, στην επίθεση ήταν πάρα πολύ καλοί, με ισορροπία, η άμυνά τους όμως εκτέθηκε. Οι επιθέσεις κόβουν εισιτήρια και οι άμυνες φέρνουν νίκες, αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα για τους παίκτες της Σαραγόσα.

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 45-44, 73-61, 93-78.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook