Ο τελικός του Europa Conference League στο Παγκρήτιο! Ο Αυγενάκης σκρίναρε και η ΕΠΟ εκδήλωσε ενδιαφέρον

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση του τελικού του 2022 ή του 2023 της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, του Europa Conference League, η οποία θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2021, θα υποβάλλει – σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του athleticradio.gr – η ΕΠΟ στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος, προκειμένου όποιος τελικός από τους δύο κι αν ανατεθεί στη χώρα μας, να διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο Παγκρήτιο Στάδιο! Η επιλογή του Ηρακλείου και του Παγκρητίου έχει να κάνει και με το «σπίτι της Εθνικής ομάδας».

Στις συχνές συναντήσεις τους τελευταίους μήνες του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυεγνάκη, με αξιωματούχους των FIFA/UEFA, είχε συζητηθεί η διάθεση και το ενδεχόμενο της διεξαγωγής διοργανώσεων ή τελικών τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στο τέλος Ιουλίου, σε επαφή του Λευτέρη Αυγενάκη με στελέχη των FIFA/UEFA, «ξεπάγωσε» το κονδύλι που είχαν εγκρίνει οι Ευρωπαίοι για το στέγαστρο στο Παγκρήτιο, το οποίο δεν είχε απορροφηθεί από την ΕΠΟ στις αρχές του 2019 και έτσι δεν αγωνίστηκε η Εθνική στην Κρήτη για τα προκριματικά του Euro2020. Υπολογίζεται, ωστόσο, να το χρησιμοποιήσει ως μόνιμη έδρα για εκείνα του Μουντιάλ 2022.

Τώρα, λοιπόν, η τοποθέτηση του στεγάστρου μαζί με τις υπόλοιπες αναγκαίες εργασίες αναβάθμισης του Παγκρητίου, στις οποίες είναι απαραίτητη η συνεχής βοήθεια από την Πολιτείας, θα επιχειρηθεί να συνδυαστούν και με τη διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού τελικού. Ετσι, η ΕΠΟ προχωράει, έπειτα από «σπρώξιμο» του Υφυπουργείου, στην εκδήλωση ενδιαφέροντος διεξαγωγής τελικού. 

Πόσο, μάλιστα, που έπειτα από την πορεία –τελευταία- των ομάδων μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα, στο Europa Conference League θα συμμετέχουν τρεις (ο 2ος ο 3ος και ο Κυπελλούχος) από την πρώτη κιόλας σεζόν διεξαγωγής του, το 2021-2022.

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook