ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 22-26

Μόνο στα χαρτιά ήταν ντέρμπι το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη, για την 7η αγωνιστική της Handball Premier, καθώς στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου της Νεάπολης οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν και επικράτησαν με 26-22.

 

Οι Πειραιώτες ήταν καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν μπροστά στο σκορ και έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στην 7η νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα. Σε ένα ματς, μάλιστα, στο οποίο ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δεν είχε στη διάθεσή του τους Τσίλη και Νομικό.

Το παιχνίδι, πάντως, στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη του ΠΑΟΚ, Θοδωρή Πετρίδη, ο οποίος χτύπησε και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, με τις εκτιμήσεις να είναι δυσοίωνες και να κάνουν λόγο ακόμα και για ρήξη χιαστού!

Ο Ολυμπιακός με αυτή τη νίκη όπως προαναφέραμε, έκανε το 7 στα 7 στη φετινή Handball Premier και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 14 βαθμούς. Μεγάλο ρόλο στην επικράτηση των Πειραιωτών έπαιξαν οι Μάλιος και Λιάπης, οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα και έδωσαν πολύτιμες λύσεις στον Γιώργο Ζαραβίνα.

Η εικόνα του αγώνα:       

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έδειξαν από τα πρώτα λεπτά ποιος είναι το αφεντικό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 3-1 με ένα γκολ του Λιάπη και δύο του Τζηρά, ενώ λίγο αργότερα έκαναν το 7-5.

Με γκολ των Λέμου και Μάλιου ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο +4 (9-5), αλλά ο ΠΑΟΚ πίεσε και κατάφερε να μειώσει σε 11-9, που ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα ήταν καταιγιστική και έφτασε εύκολα στη νίκη.

Το +2 του πρώτου ημιχρόνου έγινε γρήγορα +4 (10-14), ενώ λίγο αργότερα οι Πειραιώτες έκαναν το 16-10. Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 26-22. Ένα σκορ, μάλιστα, που είναι τιμητικό για τον Δικέφαλο, ο οποίος κατάφερε να μειώσει στο τέλος.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 1-3, 4-5, 5-9, 7-10, 9-11 (ημ.), 10-13, 10-16, 13-16, 15-19, 19-23, 22-26.

ΠΑΟΚ: Κεσίδης 3, Π. Κωστακίδης 8, Παλάσκας 4, Μπαλτατζής, Παπαβασίλης 1, Κοκώνης 1, Αποστόλου, Πετρίδης 1, Τσαναξίδης, Ελευθεριάδης, Θ. Κωστακίδης, Λοΐζος, Μαστορογιαννης 3, Κυπραίος 1, Κριούτσκοφ, Τσέγιοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σπίκιτς, Μπογκούνοβιτς, Τζηράς 5, Καραμπουρνιώτης, Λέμος 8, Μούγιτς, Μάλλιος 7, Τερλέτσκι, Κανδύλας, Σανίκης 2, Μπάγιος, Δεληχρήστος, Λιάπης 3, Τσιλιμπάρης, Αραπακόπουλος 1, Μιχαηλίδης.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook