Χαραλαμπίδης: «Έκαναν τεράστια προσπάθεια οι παίκτες μου»

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης ήταν πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του μετά την πρώτη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ στο BCL, κόντρα στην Μπρίντιζι. Ο προπονητής του δικεφάλου αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή η νίκη αλλά και στο μέλλον και τις ενδεχόμενες αλλαγές στην ομάδα. Αναλυτικά: Για την πρώτη νίκη στη διοργάνωση: […]

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης ήταν πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του μετά την πρώτη φετινή νίκη του ΠΑΟΚ στο BCL, κόντρα στην Μπρίντιζι.

Ο προπονητής του δικεφάλου αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή η νίκη αλλά και στο μέλλον και τις ενδεχόμενες αλλαγές στην ομάδα.

Αναλυτικά:

Για την πρώτη νίκη στη διοργάνωση: «Θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την τεράστια προσπάθεια σήμερα. Ήταν δύσκολα για εμάς τις προηγούμενες ημέρες, παίζαμε κόντρα στη δεύτερη ομάδα της Ιταλίας. Πιστεύω ότι άξιζαν τη νίκη, με την προσπάθεια που έκαναν απόψε».

Για το μεγάλο σκορ κι αν ήρθε βάσει πλάνου: «Η Μπρίντιζι είναι πολύ επιθετική ομάδα. Πριν λίγες εβδομάδες κέρδισε μέσα στο Μιλάνο. Έχουν τέτοια χαρακτηριστικά παικτών που ήταν δύσκολο να αμυνθούμε σε κάποιες καταστάσεις και τα φάουλ που δόθηκαν, δε μας επέτρεψαν να παίξουμε με τον τρόπο που είχαμε προγραμματίσει. Δε με ενοχλεί και τόσο αυτό το κομμάτι. Τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλο χαρακτήρα και μπόρεσαν να επιστρέψουν από ένα πολύ δύσκολο αποτέλεσμα, που μας κόστισε και μας πείραξε όλους».

Για την εικόνα εντός έδρας σε σχέση με αυτήν εκτός έδρας: «Η ομάδα είναι καινούργια, οι παίκτες και ο προπονητής επίσης. Χτίζουμε το χαρακτήρα μας και θεωρώ ότι τέτοιες νίκες δίνουν πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο στο μεγάλο δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Αυτές οι νίκες δίνουν πίσω αυτό που κάνουμε κάθε μέρα στην προπόνηση και τον τρόπο που προσπαθούν συνέχεια για να κάνουν κάτι καλό».

Για το χαιρετισμό του στους ανθρώπους της Μπρίντιζι: «Η Μπρίντιζι είναι μια πόλη που αγαπάει το μπάσκετ. Χαιρέτησα ανθρώπους που γνώρισα όταν ήμουν στην Ιταλία, ήταν οικεία πρόσωπα. Ένιωσα πολύ όμορφα που ακόμα θυμούνται αυτό το μικρό μου πέρασμα από εκεί».

Για τους 21 πόντους στον αιφνιδιασμό από τη Μπρίντιζι: «Είναι μια ομάδα που το χαρακτηριστικό της είναι ο αιφνιδιασμός σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έχουν παιδιά με αθλητικότητα και ήταν πολύ δύσκολο να το περιορίσουμε, το τονίσαμε, ωστόσο κάποια λάθη που κάναμε δε μας επέτρεπαν να γυρνάμε όπως θέλαμε. Όταν το παιχνίδι ήταν στο σημείο που έπρεπε να πάρουμε σωστές αποφάσεις το κάναμε».

Για τον Ουίγκινς και αν του ταιριάζει πιο πολύ η θέση «4»: «Ο Ουίγκινς είναι ένα παιδί με μεγάλη διάθεση και θέληση. Είναι παίκτης προπονητή, θέλει να βοηθήσει όπου τον χρησιμοποιείς. Παλεύει παντού για την ομάδα. Εξ’ ανάγκης τον χρησιμοποιήσαμε στο «4» σήμερα και νομίζω ότι ανταποκρίθηκε πολύ καλά».

Για την κακή εικόνα στο πρώτο δεκάλεπτο αμυντικά και τι άλλαξε: «Αλλάξαμε κάποια πράγματα μέσα στο παιχνίδι, γιατί θεωρήσαμε ότι δε λειτουργούσε το κομμάτι της άμυνας στο πικ εν ρολ, Στην πορεία το κάναμε καλύτερα, δεχτήκαμε 91 πόντους, αλλά ξέραμε τι έπρεπε να ρισκάρουμε και να δώσουμε».

Για την αλλαγή της εικόνας σήμερα: «Το μπάσκετ είναι άθλημα ψυχολογίας 100%. Αυτό που πρέπει να κάνουμε στις δύσκολες στιγμές, είναι να στηρίζουμε τα παιδιά και να βλέπουμε την επόμενη μέρα. Έτσι όπως χτίζει το χαρακτήρα της ομάδα, πρέπει να είναι όπως ήταν σήμερα και όπως με τον Ήφαιστο. Για μένα, είναι αδιαπραγμάτευτο να είναι έτσι η εικόνα της».

Για το αν θα γίνουν αλλαγές και τις ανάγκες έχει η ομάδα: «Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε συνεργασία με τη διοίκηση. Έχει την ανάγκη της αγωνιστικής ισορροπίας η ομάδα. Να έχουμε μια ταυτότητα και να είμαστε έτσι πάντα, ανεξαρτήτως έδρας και αντιπάλου»

© Πηγή: to10.gr