Παπαπέτρου: «Τιμή για την ομάδα και την Ελλάδα γενικότερα ο Πιτίνο»

Είναι ένας από τους παίκτες που είχε την χαρά να συνεργαστεί με τον Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό και θα το κάνει πλέον και στην Εθνική ομάδα. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε μετά τη νίκη επί της Βαλένθια στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον Αμερικανό προπονητή κάνοντας λόγο για […]

Είναι ένας από τους παίκτες που είχε την χαρά να συνεργαστεί με τον Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό και θα το κάνει πλέον και στην Εθνική ομάδα.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε μετά τη νίκη επί της Βαλένθια στο «ΑΠΕ-ΜΠΕ» σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον Αμερικανό προπονητή κάνοντας λόγο για τιμή για την ομάδα και την Ελλάδα γενικότερα.

Αναλυτικά:

Για τη νίκη με την Βαλένθια: «Ήμασταν νευρικοί στην άμυνα και επιτρέψαμε στη Βαλένθια να επιστρέψει. Καμία ομάδα στη Euroleague δεν είναι κακή. Δεν πρέπει να υποτιμάμε καμία ομάδα. Ισως κάπου χαλαρώσαμε και δείξαμε ένα κακό πρόσωπο, τη στιγμή που νωρίτερα κοντρολάραμε το παιχνίδι και είχαμε μία υπεροχή. Δίνουμε δικαιώματα και επιστρέφουν οι αντίπαλοι. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε. Ωστόσο, είμαι χαρούμενος που πήραμε τη νίκη».

Για το αν προβληματίζεται περισσότερο από τα 14 λάθη ή ότι χάθηκαν μεγάλες διαφορές σε ακόμη ένα ματς: «Είναι θέμα νοοτροπίας και πως κοντρολάρεις το παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι και στην επίθεση και στην άμυνα, αλλά κυρίως στην άμυνα, πρέπει να είμαστε πιο σκληροί όταν εξασφαλίζουμε διαφορές. Η Βαλένθια μπροστά στον κίνδυνο να χάσει έβαλε κάποια μακρινά σουτ, χωρίς πίεση. Επιθετικά πρέπει να παίζουμε πιο έξυπνα και στοχευμένα, να βρούμε βολές και εύκολα καλάθια. Ακόμα και όταν η μπάλα δεν μπαίνει δεν πρέπει να έχουμε διαστήματα που χάνουμε γρήγορα διαφορές 10 πόντων».

Για τον Παππά: «Σίγουρα θα προσφέρει λύσεις σε μία θέση που αυτή τη στιγμή δεν είμαστε γεμάτοι, καθώς και ο Μπράουν δεν παίζει τόσο πολύ. Η επιστροφή του Νίκου θα μας δώσει πολλά. Χρειαζόμαστε την εμπειρία του και θέλουμε όλοι να είναι υγιής και όσο γίνεται πιο έτοιμος σωματικά. Ψυχολογικά είναι έτοιμος».

Τι του είπε ο Πιτίνο: «Όχι, αυτά που είπαμε είναι μυστικά για την Εθνική Ομάδα (σ.σ. γελάει). Είμαστε χαρούμενοι που θα είναι προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Είναι τιμή και για εμάς, για την ομάδα και την Ελλάδα ευρύτερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας».

Τι σημαίνει η συνεργασία με τον Ρικ Πιτίνο, αυτή τη φορά στην Εθνική Ανδρών: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ και πάλι με έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Πέρα από το προπονητικό ταλέντο και την ευφυΐα του, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Σίγουρα ο Πιτίνο έχει πάρα πολλά να δώσει στην Εθνική Ομάδα».

© Πηγή: to10.gr