Τρελάθηκε με τα τρίποντα της ΑΕΚ ο Κάτας

Η αλήθεια είναι πως καμιά ομάδα, παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας, δεν έχει τόσο υψηλά ποσοστά ευστοχίας από το τρίποντο, όπως είχε η ΑΕΚ κόντρα στη Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Κι όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη. Έφτανε για να… χαλάσει την ψυχολογία των γηπεδούχων, που όμως βρήκαν απάντηση. Ο, γνωστός μας από […]

Η αλήθεια είναι πως καμιά ομάδα, παίζοντας μάλιστα εκτός έδρας, δεν έχει τόσο υψηλά ποσοστά ευστοχίας από το τρίποντο, όπως είχε η ΑΕΚ κόντρα στη Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Κι όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη. Έφτανε για να… χαλάσει την ψυχολογία των γηπεδούχων, που όμως βρήκαν απάντηση.

Ο, γνωστός μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό (και όχι μόνο), Όντετ Κάτας δήλωσε πως «στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί στην άμυνα. Η ΑΕΚ είχε φοβερά ποσοστά στα τρίποντα κι αυτό επηρέασε την αυτοπεποίθησή μας. Είπα στους παίκτες μου να μείνουν συγκεντρωμένοι και να έχουν εμπιστοσύνη στο πλάνο μας. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε πολύ καλύτερη άμυνα, κρατήσαμε χαμηλά την ΑΕΚ και βήμα – βήμα φτάσαμε στη νίκη. Είμαι περήφανος για τον χαρακτήρα και την αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες μου».

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Φελντέιν υποστήριξε: «Το τάιμ άουτ του κόουτς στο -8 ήταν καθοριστικό. Μας είπε να ηρεμήσουμε, αλλάξαμε και κάποια πράγματα, με παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και όλα δούλεψαν όπως έπρεπε, για να κάνουμε την ανατροπή. Η νίκη είναι πολύ σημαντική. Ξέρω πως ήμουν άστοχος στα προηγούμενα ματς, αλλά έπρεπε να συνεχίσω να σουτάρω κι αυτή τη φορά μπήκαν τα σουτ».

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook