Εθνική Ανδρών: Η πρεμιέρα κρίνει πολλά

Η πρεμιέρα της Εθνικής θα κρίνει πολλά για το μέλλον της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη (12-26 Ιανουαρίου).

 

Εκεί η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει την Ιταλία και εν πολλοίς θα κριθεί η πρωτιά του Δ’ ομίλου, στον οποίο βρίσκονται και οι Γαλλία και Γεωργία.

Ο πρώτος του ομίλου περνάει απευθείας στα προημιτελικά (ο δεύτερος θα παίξει χιαστί αγώνα με τον τρίτο του Β΄ ομίλου, που μπορεί να είναι η Ρωσία, η Ρουμανία ή η Ολλανδία, θεωρώντας ως δεδομένη την κυριαρχία της Σερβίας), αλλά κυρίως γιατί στο δρόμο για την τετράδα θα βρει πιθανότατα απέναντί του το Μαυροβούνιο, που είναι βεβαίως υπολογίσιμος αντίπαλος, αλλά όχι φόβητρο.

Ο δεύτερος του ομίλου της εθνικής, εφόσον περάσει από το χιαστί, θα δώσει λογικά προημιτελικό με την Κροατία (αναμένεται να τερματίσει πρώτη στον Α΄ όμιλο), η οποία, πέραν της δεδομένης ισχύος της, έχει και το έξτρα κίνητρο ότι θέλει μέσω Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να διασφαλίσει το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και να μην… τρέχει στο προολυμπιακό τουρνουά.

Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς από τη Βουδαπέστη θα πάρει η καλύτερη ομάδα της κατάταξης, εξαιρουμένων της Σερβίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας που έχουν ήδη προκριθεί.

Την δεύτερη αγωνιστική η εθνική μας θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία, ενώ την τρίτη θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook