Ζλατιλίδης: “Θα είναι μία ιστορική πρεμιέρα και μία ιστορική σεζόν”

Ο προπονητής της ομάδας volley του ΟΦΗ Δημήτρης Ζλατιλίδης μίλησε στον Politica 89.8 για την κλήρωση του Πρωταθλήματος της Α1 και το ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό, τον φετινό στόχο του ΟΦΗ στην ιστορική πρώτη του παρουσία στην κορυφαία κατηγορία, τους φιλάθλους της ομάδας, αλλά και το… όραμά του. 

Στον “αέρα” του Politica 89.8 και στην Εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη μαζί με τον Μανώλη Θέμελη από το athleticradio.gr φιλοξενήθηκε ο προπονητής της ομάδας volley του ΟΦΗ Δημήτρης Ζλατιλίδης.

Μίλησε για την κλήρωση του Πρωταθλήματος και το ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό, τον φετινό στόχο του ΟΦΗ στην ιστορική πρώτη του παρουσία στην Α1, τους φιλάθλους της ομάδας αλλά και το… όραμά του.

Τα όσα είπε ο Δημήτρης Ζλατιλίδης:

Για την κλήρωση του Πρωταθλήματος και το ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό

“Το Πρωτάθλημα ξεκινάει με δύσκολα ματς για μας, απέναντι σε δυνατές και ιστορικές ομάδες. Στα φιλικά δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και το ίδιο πιστεύω να κάνουμε και στα επίσημα. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα να είμαστε έτοιμοι στις 2 Νοεμβρίου. Τον Παναθηναϊκό τον αντιμετωπίσαμε στα φιλικά. Τον κοντράραμε στα ίσα. Θα είναι μία ιστορική πρεμιέρα και μία ιστορική σεζόν. Θα χαρούμε τον αγώνα. Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Μας ξέρει και τον ξέρουμε και δεν “κρυφτήκαμε” στα φιλικά που δώσαμε. Θα γίνει ένα ωραίο και ανταγωνιστικό ματς”.

Για τον στόχο του ΟΦΗ

“Είμαστε μία νεοφώτιστη ομάδα. Συνεπώς πρώτος στόχος είναι να σώσουμε την κατηγορία. Δεν κοιτάμε τους άλλους και ανάλογα με το πως πάνε τα ματς θα κοιτάξουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε”.

Για το προβλήματα του Ελληνικού Volley

“Το πρώτο… σερβίς πήγε πίσω. Είναι άχαρο να μαθαίνεις λίγες πριν, οτι έχεις και υποχρεώσεις στο Λιγκ Καπ. Θα ζήσουμε όμως με όλα αυτά. Θεωρώ οτι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν θα γίνει ένα δυνατό και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα. Έχουν γίνει λάθη, που διορθώνονται και θα διορθωθούν στην πορεία. Το Ελληνικό Volley είναι σε μία φάση αυτό διόρθωσης. Κάποια όρια δεν τηρήθηκαν και έγινε ότι έγινε. Γίνεται ένα νέο ξεκίνημα. Και στην συνέχεια θα κινηθεί σε πιο επαγγελματικά πλαίσια. Από οτι ξέρω τα ματς του Πρωταθλήματος θα τα δείχνει τηλεοπτικά η ΕΡΤ και θα είναι απογευματινά (18.00)”.

Για τον κόσμο της ομάδας

“Καλούμε τους φιλάθλους του ΟΦΗ να έρθουν μαζικά στο κλειστό στο ΒΑΚ. Θα δουν ωραία ματς και θα μας ενισχύσουν σημαντικά. Ελπίζω να κάνουμε καλές εμφανίσεις και να τους ικανοποιήσουμε με θέαμα και τις νίκες”.

Για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας

“Ο ΟΦΗ ενισχύθηκε. Έχουμε ένα προφίλ γενικά θετικό τα τελευταία χρόνια. Έτσι αν και ήταν δύσκολο φέραμε στην Κρήτη καλούς ξένους παίκτες. Έγιναν στοχευμένες κινήσεις και είμαι ευχαριστημένος. Πήραμε αυτούς που θέλαμε με βάση βέβαια το μπάτζετ μας. Κάναμε οτι καλύτερο για τα οικονομικά μας δεδομένα”.

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη που βρέθηκε στην Κλήρωση

“Ο Υφυπουργός είναι ΟΦΗ και είναι πάντα δίπλα μας. Το δήλωσε και στην Κλήρωση, δεν το κρύβει”.

Για το όραμά του για τον ΟΦΗ

“Πριν από 8 χρόνια που ήρθα στην Κρήτη και μπήκα στο ΒΑΚ σκεφτόμουν οτι έπρεπε να γίνει κάτι καλό. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο την βιτρίνα αλλά να κοιτάμε και πίσω από αυτή. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε περισσότερα νέα παιδιά στο άθλημα. Γι΄αυτό πηγαίνουμε και στα σχολεία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το βλέπω πιο σφαιρικά και μαζικά το όλο θέμα. Θέλουμε την ανάπτυξη του αθλήματος. Υπάρχει πρόγραμμα. Οραματίστηκα κάποια πράγματα όταν ήρθα και έγιναν. Έτσι οραματίζομαι και κάποια πράγματα για την συνέχεια. Νιώθω ευτυχισμένος και πλέον… Κρητικός”.

Ακούστε εδώ όσα είπε ο Δημήτρης Ζλατιλίδης στον Politica 89.8:

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook