Και εγένετο… CR700 (pics&vids)

Το ρολόι στο Κίεβο σημάδευε το 72ο λεπτό της αναμέτρησης της Ουκρανίας με την Πορτογαλία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει πέναλτι και μαζί την ευκαιρία να μειώσουν σε 2-1 και να μπουν ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε τη δική του ευκαιρία. Λίγα βήματα φόρα, μια ανάσα, ένα χτύπημα της μπάλας. Τα […]

Το ρολόι στο Κίεβο σημάδευε το 72ο λεπτό της αναμέτρησης της Ουκρανίας με την Πορτογαλία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει πέναλτι και μαζί την ευκαιρία να μειώσουν σε 2-1 και να μπουν ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε τη δική του ευκαιρία. Λίγα βήματα φόρα, μια ανάσα, ένα χτύπημα της μπάλας. Τα δίχτυα κουνιούνται. Είναι η 700η φορά που τα αντίπαλα δίχτυα κουνιούνται από δικό του χτύπημα της μπάλας. Γράφει ιστορία. Ξανά και ξανά.

Χθες το πρωί η πορτογαλική εφημερίδα A Bola κυκλοφόρησε με ένα υπέροχο πρωτοσέλιδο. Θύμιζε σε όλους πως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε σημειώσει 699 γκολ στην καριέρα του. Τα χώρεσε όλα σε αυτό. Πλέον οφείλει να βρει χώρο για να μας προσφέρει ένα νέο, βάζοντας και το γκολ νούμερο 700, που ήρθε χθες στο Κίεβο και έγραψε και πάλι ιστορία.

Γιατί έγραψε ιστορία; Διότι τοποθετεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε ένα κλειστό κλαμπ ποδοσφαιριστών που σημείωσαν στην καριέρα τους περισσότερα από 700 γκολ. Δε χρειάζεται, φυσικά, να αναφέρουμε πως είναι ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει το συγκεκριμένο επίτευγμα.

Πριν απ’ αυτόν; Ονόματα μύθοι του ποδοσφαίρου. Ο Πελέ. Ο Ρομάριο. Ο Φέρεντς Πούσκας. Ο Γκερντ Μίλερ. Ο Γιόζεφ Μπίτσαν. Το ESPN έφτιαξε έναν υπέροχο πίνακα με το club των 700αρηδων.

Και η Γιουβέντους βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο Κριστιάνο σκόραρε το γκολ νούμερο 700 όντας ποδοσφαιριστής της, παρά το γεγονός πως αυτό ήρθε με την Εθνική Πορτογαλίας. Οι πρωταθλητές Ιταλίας… μετονόμασαν το προσωνύμιο του Ρονάλντο. Το CR7 πήρε δύο μηδενικά. Κι έγινε CR700, με τη Γιουβέντους να το συνοδεύει με ένα υπέροχο βίντεο και να… προειδοποιεί πως έρχονται πολλά ακόμα.

Το επίτευγμα έγινε σε λίγα λεπτά viral σε όλο τον κόσμο. Τα κορυφαία ειδησεογραφικά δίκτυα έγραψαν για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Έναν μύθο του ποδοσφαίρου. Για πολλούς τον καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Το ESPN, λίγα λεπτά μετά το ιστορικό γκολ στο Κίεβο θύμισε σε όλους πόσα έχει πετύχει με κάθε φανέλα που έχει φορέσει ο Πορτογάλος. Ξεχωρίζει, φυσικά, η Ρεάλ Μαδρίτης, με τη φανέλα της οποίας σημείωσε 450 γκολ σε 438 συμμετοχές. Περισσότερα γκολ απ’ ότι συμμετοχές!

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook