Γαλλία- Τουρκία: Τούρκοι χαιρετούν στρατιωτικά στον εθνικό ύμνο, φωνάζοντας συνθήματα (pics+vids)

Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται η αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας εναντίον της Τουρκίας, έπειτα από τα όσα έχουν γίνει μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία. Στο «Stade de France» βρίσκονται αρκετοί Τούρκοι, μερίδα των οποίων συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά της. Ήδη πριν από την έναρξη του παιχνιδιού υπήρξε διαμαρτυρία μέσω […]

Σε τεταμένο κλίμα διεξάγεται η αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας της Γαλλίας εναντίον της Τουρκίας, έπειτα από τα όσα έχουν γίνει μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Στο «Stade de France» βρίσκονται αρκετοί Τούρκοι, μερίδα των οποίων συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά της.

Ήδη πριν από την έναρξη του παιχνιδιού υπήρξε διαμαρτυρία μέσω social media από τους Γάλλους, προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το ματς.

Οι Τούρκοι οπαδοί, λοιπόν, προχώρησαν σε προκλήσεις έξω από το στάδιο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του ΡΚΚ, του εργατικού κόμματος του Κουρδιστάν, το οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια των Εθνικών ύμνων, επίσης, οι Τούρκοι φίλαθλοι χαιρετούσαν στρατιωτικά, δηλώνοντας τη στήριξή τους στα τουρκικά στρατεύματα που έχουν πραγματοποιήσει τη εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Να θυμίσουμε ότι πριν από τρεις μέρες, προηγήθηκε ο πανηγυρισμός των παικτών της γειτονικής χώρας με στρατιωτικό χαιρετισμό, αλλά και ο αντίστοιχος χαιρετισμός από τον Τούρκο παγκόσμιο πρωταθλητή στους κρίκους, κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Για να μην ξεφύγει η κατάσταση, οι Γάλλοι έχουν επιστρατεύσει 600 αστυνομικούς και 1400 stewards, οι οποίοι έχουν τα μάτια τους… 1.014!

Πάντως, οι Τούρκοι οπαδοί σεβάστηκαν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας και δεν αποδοκίμασαν, χειροκροτώντας μάλιστα στο τέλος, τη «Μασσαλιώτιδα».

 

Δείτε το βίντεο:

Τα συνθήματα έξω από το στάδιο:

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook