Pics | Ένας Σπάρτακος μόνο… επαναστάτης!

Ο Σπάρτακος Γουδιού ουσιαστικά δημιουργήθηκε από μια παρέα φίλων και γειτονόπουλων που είχαν ένα κοινό σημείο. Τη μεγάλη τους αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Αυτή η παρέα έδινε από το 1991 φιλικά ματς με ομάδες φοιτητών στο ξερό γήπεδο που υπάρχει ακόμα και τώρα στο χώρο της φοιτητικής εστίας στα Ιλίσια.

Περνώντας το καλοκαίρι του 1992 ο Παπαγιαννοπούλου Ιωάννης είχε την ιδέα να συμμετέχουμε σε ένα ποιο οργανωμένο πρωτάθλημα.

Πρώτα όμως έπρεπε να βαφτίσουμε την ομάδα, νονός ο Xρήστος Πολύδωρος και το όνομα της ομάδας ήταν Σπάρτακος Γουδιού.

Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1992 στο τουρνουά που οργάνωνε ο κ. Ασημόπουλος στα γήπεδα του Αγ. Κοσμά.

Μείναμε εκεί για 4 χρόνια και μετά μεταπηδήσαμε στο ανεξάρτητο πρωτάθλημα που διοργανωνόταν από τον Γιώργο Πλουσή στα γήπεδα του Αγ. Κοσμα και στο οποίο συμμετέχουμε ακόμα και σήμερα.

Μετά από 3 χρόνια συμμετοχής στη Γ’ κατηγορία η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα και συγχρόνως και την άνοδο της στην Β’ κατηγορία της Ενώσεως.

Στη Β’ κατηγορία παρέμεινε έως το 2006 όπου και κέρδισε την άνοδο της στην Α’ κατηγορία ως τριταθλητρια.

Στην Α’ κατηγορία παραμένει έως και σήμερα με μια διακοπή 4 ετών 2018-2019 όπου αγωνιστικε στην Β’ κατηγορία λόγω υποβιβασμού αλλά από εφετος επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια.

Μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδα είναι η κατάκτηση του κυπέλλου της Ένωσης το 2010.

Μεγαλύτερη μορφή της ομάδας είναι ο Χασάπης Σωτήρης ο οποίος είναι και ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας και συνεχίζει να προσφέρει τις ποδοσφαιρικές του υπηρεσίες ακόμα και σήμερα στα 51 του.

Μεγάλη προσφορά στην ομάδα όλα αυτά τα χρόνια είχαν τα ξαδέρφια Παπαηλιού Γεώργιος του Νικόλαου,  Παπαηλιού Γεώργιος του Κωνσταντίνου και φυσικά ο Δαλιούρης Κωνσταντίνος.

Από την ομάδα όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει πάνω από 400 ποδοσφαιριστές μερικοί εκ των οποίων αργότερα συμμετείχαν και στις μεγάλες κατηγορίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μπαίνοντας η ομάδα σε 2 χρόνια στην τέταρτη δεκαετία της ύπαρξής της το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε υγιής ώστε ο Σπάρτακος να συνεχίσει να συμμετέχει στα ανεξάρτητα πρωταθλήματα και έτσι να υπηρετούμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook