Ποια είναι η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο;

Ποια είναι η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο; Έρευνα που έγινε σε 24 χώρες δείχνει ποια είναι η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο. Που βρίσκεται η ελληνική;

Eρευνα που διεξήχθη από το YouGov ανάμεσα σε 24 χώρες ανέδειξαν την ιταλική κουζίνα- και κατ′ επέκταση τα ζυμαρικά και την πίτσα – στην κορυφή των καλύτερων κουζινών του κόσμου. Ακολουθούν η κινεζική και η ιαπωνικήΗ ελληνική κουζίνα βρίσκεται στη 12η θέση ανάμεσα στις 34 όλου του κόσμου. Στην έρευνα συμμετείχαν 25.000 άτομα.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποια «κουζίνα» που δοκίμασαν πρόσφατα τους άρεσε περισσότεροΑπό τις 24 χώρες, το 84% ψήφισε την ιταλική.

Οι Ιταλοί το πήραν πατριωτικά και το 99% ψήφισε την κουζίνα τους. Οι Ιάπωνες ψήφισαν την ιταλική με ποσοστό 94%οι Γάλλοι με 92%, ενώ σε αυτούς που φαίνεται ότι δεν αρέσει και πολλοί είναι οι Κινέζοι με ποσοστό 59%.

Η δεύτερη θέση πίσω από το ιταλικό φαγητό ανήκει στην κινεζική κουζίναη οποία σημείωσε κατά μέσο όρο το 78% στις χώρες που ερευνήθηκαν. Οι χώρες που δεν την προτιμούν φαίνεται να είναι η Σαουδική Αραβία με 54%και η Ινδονησία με 57%.

Η τρίτη πιο δημοφιλής κουζίνα του κόσμου είναι η ιαπωνική, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 71% στα 24 κράτηΠάλι οι Σαουδάραβες φαίνεται πως έχουν επιλεκτικό ουρανίσκο, δίνοντας μόνο το 43%.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook