Ξυλούρης: «Στόχος μας να πάμε ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά την Κρήτη»

O υποψήφιος Περιφεριακός σύμβουλος, Νικόλαος Ξυλούρης, με τον συνδυασμό «Κρήτη η Ζωή μας» του Σταύρου Αρναουτάκη μίλησε στον Μανώλη Θέμελη στον Athletic Radio 104,2 για τις Εκλογές τις 26ης Μαϊου.

O υποψήφιος Περιφεριακός σύμβουλος, Νικόλαος Ξυλούρης, με τον συνδυασμό «Κρήτη η Ζωή μας» του Σταύρου Αρναουτάκη μίλησε στον Μανώλη Θέμελη στον Athletic Radio 104,2 για τις Εκλογές τις 26ης Μαϊου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή Derby:

Για την “μάχη” της κάλπης, τον ίδιο και τον  Σταύρο Αρναουτάκη

“Ο αγώνας συνεχίζεται, είναι δύσκολος και δυνατός και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να πειστεί ο κόσμος.

Η συνολική προσπάθεια του συνδυασμού μας νομίζω έχει εμπεδωθεί την συνείδηση του κόσμου και ο Σταύρος Αρναουτάκης θα κερδίσει με άνεση τις εκλογές.

Εάν οι Ηρακλειώτες τιμήσουν τον συνδυασμό μας και εμένα με την ψήφο τους θα προσπαθήσω για το καλύτερο του Ηρακλείου σε όποια θέση και αν είμαι.

Δεν υπάρχει τέλος στην λειτουργία οργάνου. Υπάρχει συνεχής αντιμετώπιση των αναγκών και καινούργια σχέδια για την προοπτική που έχει ο τόπος.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα, που υλοποιείται μετά σχεδιάζονται νέα σχέδια και συνεχίζεται ανάλογα με την χρηματοδότηση. Έτσι κινείται η Αυτοδιοίκηση”.

Για τον Αθλητισμό 

“Στο θέμα του αθλητισμού έχει μπει μια έντονη σφραγίδα τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι ασχολούνται βλέπουν τι γίνεται με τον Αθλητισμό. Δεν έχει νόημα να μιλάμε για τα έργα και τα νούμερα, αφού φαίνεται, όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη. Ο Αθλητισμός είναι και πολιτισμός, αλλά και βοηθάει τα παιδιά να ξεφεύγουν από αυτά που δεν θέλουμε να ασχολούνται”.

Για την άνοδο του Αετού Ανωγείων στην Β ΕΠΣΗ

“Την περυσινή σεζόν αποφασίστηκε να έρθει η ομάδα στο Ηράκλειο. Η Διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια και ήδη κατάφερε να πάρει ένα Πρωτάθλημα, ας είναι και στην Γ’ ΕΠΣΗ. Στόχος είναι να αθλούνται τα παιδιά.

Χαρά μας είναι να ανέβει ακόμα περισσότερες κατηγορίες. Θα ήθελα να τους συγχαρώ για την επιτυχία του Πρωταθλήματος.

Το οτι ήρθε στο Ηράκλειο η ομάδα έχει μια λογική, ως εξής:  Είναι πιο κοντά όχι μόνο γεωγραφικά. Αυτό το κίνητρο έδωσε στους ανθρώπους της ομάδας να στηρίξουν την προσπάθεια και φάνηκε πως ήταν σωστό. Νομίζω ότι έγινε το πρώτο βήμα και θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και τα επόμενα χρόνια”.

Για τις προτεραιότητες που υπάρχουν στην Κρήτη

“Προτεραιότητα για τα επόμενα χρόνια είναι τα μεγάλα έργα Υποδομής που τα χρειάζεται η Κρήτη, επειδή είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης ενός τόπου.

Είναι η διαχείριση του υδάτινου πλούτου και το ενεργειακό κομμάτι της Κρήτης. Έρχεται η μεγάλη από την Κορακιά στον Πειραιά και φαίνεται ότι θα πάνε καλά τα πράγματα.

Η Κρήτη πρέπει να είναι προετοιμασμένη για έργα, εγκρίσεις παρεμβάσεις, γιατί θα υπάρξει ένα δίκτυο δράσεων.

Σίγουρα θα αλλάξει ο χάρτης του ρεύματος από αυτές τις παροχές. Είναι πράγματα που θα αλλάξουν την μορφή της Κρήτης. 

Πρέπει να σκεφτόμαστε την Κρήτη για τα επόμενα 10 χρόνια, για να δούμε πως θα είναι η Κρήτη μετά από όλα αυτά.

Η Περιφέρεια έχει αποδείξει πως οτι μπορεί να το διαχειριστεί στο μεγαλύτερο βαθμό.

Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε αρχίσει, εφόσον μας στηρίξει ο κόσμος που τον ακούμε καθημερινά και βλέπουμε τι μας ζητάνε και προσπαθούμε να τα λύσουμε όλα.

Είμαστε μια από τις καλύτερες Περιφέρειες και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε το έργο μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και να πάμε ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά την Κρήτη”.