Βαμιεδάκης: «Μέλημά μας είναι ο αθλητικός Tουρισμός»

O υποψήφιος Περιφεριακός σύμβουλος, Μιχάλης Βαμιεδάκης, με τον συνδυασμό «Κρήτη η Ζωή μας» του Σταύρου Αρναουτάκη μίλησε στον Μανώλη Θέμελη και τον Νίκο Παπαδάκη στον Athletic Radio 104,2 λίγες μέρες πριν την “μάχη” της κάλπης.

O υποψήφιος Περιφεριακός σύμβουλος, Μιχάλης Βαμιεδάκης, με τον συνδυασμό «Κρήτη η Ζωή μας» του Σταύρου Αρναουτάκη μίλησε στον Μανώλη Θέμελη και τον Νίκο Παπαδάκη στον Athletic Radio 104,2 λίγες μέρες πριν την “μάχη” της κάλπης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή Derby:

Για τον Αθλητικό Τουρισμό

“Eίναι η τελευταία και κρίσιμη βδομάδα πριν τις Εκλογές. Υπάρχει κινητικότητα και αισιοδοξία.

Έχω μεγαλώσει μέσα στον Τουρισμό, πάνω από 20 χρόνια ασχολούμαι. Μέλημά μας είναι ο αθλητικός Tουρισμός.

Yπάρχουν  βασικές μορφές εναλλακτικού Τουρισμού. Προσπαθούμε να διεθνοποιήσουμε τα αθλητικά events. Nα μην έχουν ένα αμιγώς αθλητικό χαρακτήρα.  Ο παραθεριστικός  Τουρισμός πρέπει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του νησιού και να έχουμε ανάπτυξη της υπαίθρου.

Θα πρέπει ο επισκέπτης να βγει και εκτός ξενοδοχείου. Στοίχημα είναι ο προπονητικός Τουρισμός. Να έρθου νξένες ομάδες στην Κρήτη για προετοιμασία. Έχουμε τις Υποδομές.

Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο πακέτο των υπηρεσιών, ώστε να υπάρξει υπεραξία “.

Για την Κρήτη

“Η Κρήτη είναι ένα ισχυρό Brand name. Η Περιφέρεια στηρίζει και προωθεί τα Κρητικά προϊόντα.

Υπάρχουν δυνατότητες και υπάρχουν θετικά πράγματα στο νησί.  Έχει δημιουργηθεί η υποδομή για τους επιχειρηματίες. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Έχουμε κάνει “ανοίγματα” και στο εξωτερικό, μέχρι και την Κορέα.

Η Κρήτη έχει τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να αναδειχθούν αποτελεσματικά. Τώρα το κατανοούν όλοι. Είναι αυτονόητο.

Πρέπει να πιστοποιηθούν τα προϊόντα. Είναι πρόκληση να προωθηθούν”.

Για τις καινοτόμες ιδέες και το γεγονός οτι παρέμεινε σταθερά στην θέση του Εντεταλμένου συμβούλου Περιφέρειας

“Δεν κρατάμε κλειστά χαρτιά έχουμε διαφάνεια. Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια. Το τι θέλουμε να διαφημίσουμε.

Στην Κρήτη δεν πας μόνο για διακοπές. Έχουμε πολλά υπέρ και πρέπει να τα αναδείξουμε. “Η Κρήτη είναι η ζωή μας”, που λέει και ο Συνδυασμός μας.

Θα συνεχιστούν οι καινοτόμες δράσεις. Θα δώσουμε σημασία στην προσβασιμότητα. Όχι μόνο για τα ΑΜΕΑ. Σημασία στην πιστοποίηση και κίνητρα για τυποποίηση στα Κρητικά προϊόντα.

Η Περιφέρεια θα δώσει κίνητρα και θα έχουμε θέσεις εργασίας και κατάρτιση προσωπικού.  Είμαστε σε επαφές με όλους και υπάρχει συνεργασία.

Ευχαριστώ τον Σταύρο Αρναουτάκη που με διατήρησε την θέση μετά από τρεις ανασχηματισμούς. Ο Τουρισμός θέλει γνώση και μετασχηματίζεται. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα νούμερα υπάρχουν.

Η Περιφέρεια δεν τα έχει κάνει όλα μόνη της, ο ιδιώτης έχει την μερίδα του λέοντος. “Εχθρός του καλού το καλύτερο””.

Για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

“Η Κρήτη χρειάζεται ένα σύγχρονο αεροδρόμιο. Για μένα θα έπρεπε να υπάρξει αναβάθμιση του “Ν. Καζαντζάκης”.

Όμως θα πρέπει να σεβαστούν τους περιβαλλοντολογικούς όρους . Ελπίζω τα κόστη να είναι ρεαλιστικά Επίσης δρομολογείται και ο ΒΟΑΚ. Δρομολογούνται στην σωστή κατεύθυνση.

Και ο Λιμένας θέλει βελτίωση”.