Πότε έγινε το πρώτο tweet;

Πότε έγινε το πρώτο tweet; Σαν σήμερα, 21 Μαρτίου 2006, αναρτάται το πρώτο tweet που προαναγγέλλει τη γέννηση του Twitter.

Στις 21 Μαρτίου 2006, αναρτάται το πρώτο tweet που προαναγγέλλει τη γέννηση του Twitter.

Η αρχή έγινε με μία ιδέα του Τζακ Ντόρσεϊ, κατά τη διάρκεια ενός συμβουλίου της εταιρείας παραγωγής και διανομής podcasts, Odeo. Ο Ντόρσεϊ φαντάστηκε ένα ομαδικό σύστημα επικοινωνίας βασισμένο στα SMS. Twttr, το αρχικό της όνομα, στα πρότυπα του Flickr, ώστε να παραπέμπει σε τιτίβισμα πουλιού.

Το Twitter δοκιμάστηκε αρχικά στο εσωτερικό δίκτυο της εταιρείας, ξεκινώντας με ένα απλό μήνυμα σαν σήμερα (*) πριν 13 χρόνια: «just setting up my twttr» για να ανοίξει τα… φτερά του στο Διαδίκτυο, τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Σήμερα, χρησιμοποιούν το “SMS του Internet”, ανταλλάζοντας μηνύματα μεγέθους έως 140 χαρακτήρων, πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία Obvious, που δημιουργήθηκε από τους ΝτόρσεϊΣτόουν και Γουίλιαμς, για να φιλοξενήσει το Twitterτον Οκτωβρίου του 2006και έχοντας μετατραπεί σε αυτόνομη επιχείρηση αποκλειστικά για το Twitter το 2007, σήμερα αποτιμάται σε μια αξία πάνω από 8 δισ. δολάρια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook